Koronavirüs anneden doğmamış bebeğine bulaştı!

Çin Devlet Televizyonu'na konuşan Vuhan Çocuk Hastanesi doktorları, yeni koronavirüsün anneden doğmamış bebeğine bulaşabildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

DÜNYA 05.02.2020, 16:25
Koronavirüs anneden doğmamış bebeğine bulaştı!

Yeni tip koronavirüs (2019-nCoV), anneden doğmamış çocuğuna bulaşabiliyor. Salgının başladığı ve en sert vurduğu yer olan Vuhan'da çocuk hastanesi doktorları, Çin Devlet Televizyonu'na (CCTV) yaptıkları açıklamada vakanın anneden bebeğe bulaşabildiğini tespit ettiklerini açıkladı.

CCTV'ye konuşan doktorlar, 2 Şubat'ta bir annenin çocuğunu doğurmasının üzerinden 30 saat sonra bebekte yaptıkları koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı. Doktorların açıklamasında yeni doğan bebeğin yaşam sinyallerinin "düzgün" olduğu ve henüz ateş veya öksürük gibi sorunları olmadığı belirtilse de nefes darlığı çektiği ve röntgen kontrolünde koronavirüs etkilerinin tespit edildiği belirtildi.

Vuhan Çocuk Hastanesi yenidoğan sağlık bölümünün başhekimi Zeng Lingkong, bu durumun anne-çocuk bağlantısıyla koronavirüs bulaşımının gerçekleşmiş olabileceği ihtimalini ortaya koyduğunu söyledi. Hastane ayrıca ikinci bir anne-çocuk bağlantısıyla yaşanan koronavirüs vakasını da duyurdu. 13 Ocak'ta sağlıklı bir şekilde doğan bebeğin önce bakıcısı ardından annesinde koronavirüs tespit edilmesiyle birlikte bebeğin de 29 Ocak'ta hastalığa dair belirtiler gösterdiği ifade edildi.

Zeng, bebeğe virüsü kimin bulaştırdığından emin olamadıklarını söyledi ancak bebeğin koronavirüs hastalarıyla yakın temasta bulunması üzerine yeni koronavirüsün bebeklere de bulaşabildiğinin kesinleştiğini söyledi. Başhekim ayrıca iki bebeğin de durumunun kritik olmadığını söyledi.

Yorumlar (0)