Koronavirüs ABD ordusunda!

ABD ordusunda yeni tip koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi.

DÜNYA 31.03.2020, 06:44
Koronavirüs ABD ordusunda!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Muhafızlar’dan bir askerin New Jersey eyaletinde yakalandığı Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınında yaşamını yitirdiği kaydedildi.

ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, ismine ve rütbesi paylaşılmayan askerin New Jersey eyaletinde Ulusal Muhafızlar Kara Kuvvetlerine bağlı olduğu bildirildi.

Pentagon'un açıklamasında, personelin 21 Mart’ta Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıktığı ve o zamandan beri hastanede tedavi gördüğü belirtildi.

Bu kayıpla birlikte Amerikan ordusunda Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı 3’e ulaştı.

Daha önce bir askerin ve bir asker aile bireyinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınından yaşamını yitirdikleri açıklanmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, yakın zaman önce Ulusal Muhafızları yeni tip koronavirüs salgınında valiliklere destek vermek için görevlendirmişti. 

Amerikan ordusunda, şimdiye kadar 569’u asker, 220’si sivil personel, 150’si asker aile bireyi, 64’ü sözleşmeli personel olmak üzere 1043 kişinin Covid-19 (yeni tip koronavirüs) testi pozitif çıkmıştı.

Yorumlar (0)