Koronalı iki kadın 320 kişiye temas etti, ülke alarmda!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleyi kazandığını duyuran Yeni Zelanda'da iki yeni vaka tespit edildi. Koronavirüs taşıyan iki kadının temas ettiği 320 kişi nedeniyle ülke alarm durumuna geçti. 

DÜNYA 17.06.2020, 11:01 17.06.2020, 11:06
Koronalı iki kadın 320 kişiye temas etti, ülke alarmda!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadeleyi kazanmanın mutluluğunu yaşayan Yeni Zelanda, İngiltere'den gelen ve test uygulanmadan karantinadan çıkarılan iki kişide virüs tespit edilmesi üzerine paniğe kapıldı.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, karantina sorununun kabul edilemez bir başarısızlık olduğunu ifade etti. Yeni Zelanda Başbakanı Ardern, yaşanan olayın tekrarlanmaması gerektiğini söyledi. 

"Savunma güçleri denetim yapacak"

Ardern, karantina süreçlerinin artık savunma güçleri tarafından kontrol edileceğini bildirdi. Öte yandan, koronavirüs taşıdığı tespit edilen iki kişinin karantinadan erken çıkarılmasında kullanılan "mazeret istisnası" geçici olarak kaldırıldı. 

Hükümet yetkilileri, karantinadan çıkarılmadan önce söz konusu kadınlara neden test uygulanmadığını bulmaya çalışıyor. 

Ne olmuştu?

Yeni Zelanda'da, İngiltere'den gelen ve 30-40 yaşlarında olan iki kadında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmişti. 

Auckland kentine gelen 7 Haziran günü kadınlardan biri hafif bir şekilde yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtisi göstermişti. Fakat bu belirtilerin, önceden var olan bir sağlık problemine bağlı olabileceği değerlendirilmişti.

Hayatını kaybetmek üzere olan akrabalarına ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Yeni Zelanda'da bulunan iki kişiye "mazeret istisnası" tanınarak, iki haftalık karantina sürelerini bitirmeden 13 Haziran günü karantinadan ayrılmalarına müsaade edilmişti.

Başkent Wellington'a araçla ulaşan kadınlara test uygulanmıştı. Test sonuçlarının test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine hemen karantina altına alınmışlardı.

Temas ettikleri kişiler aranıyor

Yetkililer, yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşıdıkları tespit edilen kadınların yakın temasa geçtikleri 320 kişiyi aramaya başladı. 

Yorumlar (0)