"Koronadan son dakika gölü yiyeceğiz"

İranlıların Covid-19'u önemsememeye başlamasına sinirlenen İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, "Koronavirüsten son dakika golü yiyeceğiz" dedi.

DÜNYA 01.06.2020, 14:34 02.06.2020, 13:35
"Koronadan son dakika gölü yiyeceğiz"

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran'da halk ve yöneticilerden birçoğunun Covid-19 (yeni tip koronavirüs) tehlikesini dikkate almadığını ifade ederek, "Böyle giderse koronavirüsten son dakika golü yiyeceğiz." diye konuştu.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, İranlıların büyük bölümünün koronavirüs salgınının sona erdiğini düşündüğünü, 2 gün önce Meşhed'e gittiğinde sosyal mesafenin dikkate alınmadığını ve kimsenin maske takmadığını gördüğünü belirterek, 3 aydır çabaladıklarını ancak gördüğü manzara karşısında çok üzüldüğünü söyledi. İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, gördüğü manzara karşısındaki üzüncütüsünü ise "Ruhuma kırbaç yemiş gibi oldum." ifadeleriyle dile getirdi.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılma hızına vurgu yapan İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İranlıların Covid-19'un (yeni tip koronavirüs) bittiğini düşündüğünü ve çok kolay bir şekilde geri döneceğini hesap etmediklerini kaydederek, bu şekilde giderse Covid-19'dan son dakika golü yiyeceklerini ifade etti.

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, bazı yöneticilerin kendisine önlemlerin tamamen ya da en azından büyük oranda kaldırılması konusunda baskı yaptıklarını açıklamalarına ekledi.

İran'da durum

İlk kez 12 Aralık 2019 tarihinde Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde görülen ve hızla dünyaya yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19), İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde saptanmış, ardından İran'ın tamamına yayılmıştı.

İran'da bugün itibarıyla Covid-19 kaynaklı can kaybı 7 bin 878'e, vaka sayısı 154 bin 445'e ulaştı.

Yorumlar (0)