Korona testi evde yapılabilecek!

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Lucira Health tarafından üretilen tek kullanımlık yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitinin evde yapılabileceği ifade edildi. 

DÜNYA 18.11.2020, 13:50 19.11.2020, 17:43
Korona testi evde yapılabilecek!

250 binden fazla kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) tamamen evde uygulanabilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitinin kullanımına müsaade edildi. 

FDA (Gıda ve İlaç Dairesi), Lucira Health tarafından üretilen tek kullanımlık yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitinin acil durumlarda kullanılmasına onay verdi. Kaliforniya merkezli şirket tarafından üretilen test kitinin 30 dakika içerisinde sonuç verdiği belirtildi. 

Öte yandan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitinin reçete ile verileceği ve kullanımının kısıtlı olacağı ifade edildi. Söz konusu test kitinin hekimlerin muayenehanelerinde ve diğer test alanlarında kullanılmasına izin verildiğine de dikkat çekildi. 

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi için öncelikle burundan numune alınması, daha sonra numunenin kitin içerisine konulması gerekiyor. Taşınabilir kitin ekran biçiminde ışıklandırılmış bir alana sahip olduğu ve test sonucunun bu alanda gösterildiği ifade ediliyor. 

FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından şu ana kadar yaklaşık 300 yeni tip koronavirüs (Covid-19) test kitine onay verildi. Bu kitlerin önemli bir kısmının, laboratuvar ortamında sağlık görevlisince burundan numune alınarak uygulanması gerekiyor. 

FDA'dan (Gıda ve İlaç Dairesi) Jeff Shuren, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanmış olma ihtimali bulunan kişilerin, test sonuçları doğrultusunda hem kendilerini hem de yakınlarını korumak adına tedbirli olabileceklerine dikkat çekti. 

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şimdiye dek 11 milyon 695 bin 711 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Ülkede şu ana kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 254 bin 255 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)