Korona ile ilgili İran'da şaşırtan olay!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) taşıyan 103 yaşındaki kadın hasta, koronavirüsü yendi.

DÜNYA 18.03.2020, 09:59 18.03.2020, 10:39
Korona ile ilgili İran'da şaşırtan olay!

İran'ın Simnan şehrinde 103 yaşındaki bir kadın, Covid-19'u (yeni tip koronavirüs) yenen en yaşlı ikinci insan olarak kayıtlarda yerini aldı. Çin'de de aynı yaşta bir kadın hasta koronavirüsü yenerek "koronavirüsü yenen en yaşlı insan" olarak kayıtlara geçmişti.

Tamamen iyileşti

Simnan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nevid Danayi, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan 103 yaşındaki bir kadının tedavisi sonrası iyileşerek taburcu edildiğini açıkladı.

Mahremiyet nedeniyle hastanın kimliğini vermeyen Simnan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Nevid Danayi, "Koronavirüs sebebiyle yaklaşık bir haftadır Simnan Kevser Hastanesi'nde tedavi gören 103 yaşındaki bir kadın hastamız tamamen iyileşerek taburcu edilmiştir." ifadelerini kullandı.

Çin'de yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan 103 yaşındaki bir kadın hastanın da 6 günlük tedavisinin ardından geçen hafta koronavirüsü yenerek taburcu edildiği duyurulmuştu.

Çin'in Husey eyaletine bağlı Vuhan şehrinde 100 yaşındaki bir hasta ile İran'ın Bem şehrinde 91 yaşındaki bir hasta da koronavirüsü yenerek iyileşmiş ve tüm diğer hastalara umut olmuşlardı.

Yorumlar (0)