Korkutan ihbar: 240 dakikanız var!

Almanya'nın Münih kentinde iki, İserlohn kentinde bir camide bomba ihbarı yapıldı. Tehdit yazısında, "Biz elimizden geldiği kadar çok sayıda Müslümanı yok edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

DÜNYA 11.07.2019, 20:43
Korkutan ihbar: 240 dakikanız var!

İkisi Türklere, biri de Araplara ait olan camilere gelen tehdit yazısında, "Bombayı bulmak ve etkisiz hale getirmek için yaklaşık 240 dakikanız var. Biz elimizden geldiği kadar çok sayıda Müslümanı yok edeceğiz." ifadeleri yer aldı.

İKİ CAMİ BOŞALTILDI

Münih yakınlarındaki Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Passing Hacı Bayram Camisi'ne yerel saatle 12.03'te aşırı sağcı bir örgütten gelen elektronik postada, camiye yerleştirilen plastik patlayıcının 16.00'da patlatılacağı kaydedildi.

Tehdit üzerine tahliye edilen camide 40 polis ve köpeklerle bomba araması yapıldı. Arama sırasında camiye giriş ve çıkışlar kapatılırken, çevredeki çalılıklar ve çöp kutularında da arama yapıldı.

Polis, iki saat süren aramada ihbarl ilgili bir kanıt bulunamadığını açıklayarak güvenlik çemberini kaldırdı.

Münih'te Araplara ait bir başka camiye de aynı şekilde bomba ihbarında bulunulduğu ve caminin tahliye edilerek polisin arama yaptığı kaydedildi.

Bomba ihbarının asılsız çıkması üzerine caminin tekrar ibadete açıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)