Korkunun böylesi! Koronavirüs aşısı olmamak için ağaca çıktı

Hindistan’ın Puducherry bölgesinde aşı olmak istemeyen bir adam, Kovid-19 aşısı için evine gelen sağlık personelinden kaçarak ağaca tırmandı. 

DÜNYA 30.12.2021, 08:12 30.12.2021, 11:04
Korkunun böylesi! Koronavirüs aşısı olmamak için ağaca çıktı

Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda kritik öneme sahip olan aşılara, bazı insanlar pek çok gerekçeyle karşı çıkıyor.

Aşıdan kaçtı, ağaca çıktı

Aşı olmak istemeyen aşı karşıtları, dünyanın birçok bölgesinde gösteriler düzenlerken, son olarak en ilginç olaylardan biri ise Hindistan'da yaşandı.

Hindistan’ın Puducherry bölgesinde hükümet, toplumun yüzde 100’ünün aşılanması hedefiyle aşılama kampanyası başlattı. Bu çerçevede, Kovid-19 aşısı uygulamak için bütün bölgeyi teker teker gezen sağlık ekipleri, bu amaçla Konnerikuppam köyüne geldi.

Fakat 40 yaşındaki aşı karşıtı bir adam, aşı olmamak için tuhaf bir yola başvurdu. Sağlık ekipleri ve çevredekiler, salgını önlemek için aşının önemli ve gerekli olduğunu ve köydeki pek çok kişinin de aşılı olduğunu anlatarak adamı ikna etme çalışmalarıbaşarılı olamadı. Aşı karşıtı adam, aşı olmaktan kaçarak çareyi ağaca tırmanmakta buldu.

Sağlık personeline ‘pes’ dedirtti

Sağlık personeliyle ayrıca alay ettiği öne sürülen adam, aşıyı yapması için ekibin ağaca tırmanması gerektiğini söyleyince sağlık ekibi, aşı uygulamasından vazgeçerek köyden ayrıldı.

Yorumlar (0)