Korkunç iddia: 5 yaşındaki çocuk kurban edilmiş olabilir

Hindistan’ın Assam eyaletinde batıl inançları sebebi ile bir grubun 5 yaşındaki kız çocuğunu kurban ettiğinden şüpheleniliyor.

DÜNYA 11.08.2021, 20:52 13.08.2021, 09:22
Korkunç iddia: 5 yaşındaki çocuk kurban edilmiş olabilir

Hindistan’da batıl inançlar neticesinde insan kurban edilen ritüellere bir yenisi daha eklendi. Güvenlik birimleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Assam eyaletinde bulunan Charaideo bölgesinde kaybolan 5 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız bedenine ulaşıldığı aktarılırken, küçük kızın batıl inançlı bir grup tarafından katledildiğinden şüphelenildiği kaydedildi. Olay ile ilgili bir kişinin tutuklandığını açıklayan güvenlik birimleri, küçük kızın babası da dahil olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Ülke basınında yer alan haberlerde, talihsiz kızın ablasının geçtiğimiz salı günü kardeşinin kimliği belirsiz kişilerce evde uyuduğu esnada kaçırıldığına ilişkin polise şikayette bulunduğu aktarıldı. Küçük kızın cansız bedeninin ise aynı gece Singlu Nehri’nde bulunduğu belirtilen haberlerde, nehir kıyısında kül, kırmızı kumaş ve kurban etme ritüellerinde kullanılan malzemelerin olduğu öğrenildi.

Daha önce de benzer olaylar yaşandı

Hindistan'da 2016'da kaybolan 4 yaşındaki kız çocuğunun cansız bedeni parçalanmış bir halde bulunmuş, olayda 1 kişi tutuklanmıştı.

Geçtiğimiz ocak ayında ise Andra Pradeş eyaletindeki Madanapalle kasabasından bir çift, bir gün sonra tekrar doğacakları inancıyla 2 küçük kızını katletmişti.

Geçtiğimiz mayıs ayında ise Hindu bir din adamı, COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgınının sona ermesi için 52 yaşındaki Saroj Kumar Pradhan adlı kişinin başını balta ile kesmiş, ifadesinde salgının son bulması için bir kişinin kurban edilmesi gerektiğini savunmuştu.

Yorumlar (0)