Korkunç! 13 yaşındaki çocuğa tecavüz edip...

Küçük yaşta çocuklara tecavüz edilmesi ve vahşice katledilmesi olaylarının ardı arkasının kesilmediği Hindistan'da bir vaka daha yaşandı. 13 yaşındaki kız çocuğuna önce tecavüz edildi ardından boğularak öldürülüp gözleri oyuldu ve dili kesildi.

DÜNYA 16.08.2020, 13:57
Korkunç! 13 yaşındaki çocuğa tecavüz edip...

Dünyanın en yoğun hijyen probleminin bulunduğu ve artan Covid-19 vaka ve can kayıplarıyla dikkat çeken Hindistan, tecavüz olaylarıyla da gündemden düşmüyor.

Uttar Pradeş eyaletinin Lakhimpur Kheri bölgesinde dün 13 yaşındaki bir kız çocuğunun cansız bedeni bir tarlada bulundu. Kız çocuğunun tecavüze uğradığı ve ardından boğularak öldürüldüğü, gözlerinin oyulduğunu ve dilinin kesildiği bildirildi.

Otopsi raporuna sadece tecavüz ve boğulma bulguları yazılırken, korkunç olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı. 

13 yaşındaki kurban, Dalitlere mensup!

Her ne kadar anayasada yasaklanmış olsa da kast sisteminin güçlü bir şekilde uygulandığı Hindistan'da en üst tabakaya "dokunulmazlar" ismi verilirken, en alt sınıfı ise "Dalitler" temsil ediyor.

Tecavüz edilerek vahşice öldürülen 13 yaşındaki talihsiz kız çocuğu ise Dalitlere mensup.

Hindistan'da 1 milyar 353 milyon nüfusun yüzde 65,97'si kırsal bölgelerde yaşamını sürdürüyor ve bu bölgelerde kast sisteminin son derece güçlü olduğu biliniyor.

Acımasız kast sistemine göre Dalitler'in hiçbir hakkı bulunmadığını gibi, her türlü ayrımcılık ile işkence, tecavüz ve keyfi tutuklamalara maruz kalıyor.

Dalitlerin Hindistan'daki nüfusunun 200 milyon dolaylarında olduğu değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)