Korkulan oldu! 30 il karantina altına alınacak

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış göstermesi nedeniyle 30 il ve ilçenin karantina altına alınacağı bildirildi. 

DÜNYA 04.09.2020, 09:10 04.09.2020, 16:05
Korkulan oldu! 30 il karantina altına alınacak

İsrail'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları yeniden patlak verdi. Bu nedenle Tel Aviv yönetimi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının fazla olduğu 30 il ve ilçenin karantina altına alınmasına yönelik bir karara imza attı. 

Karantina uygulaması kapsamında söz konusu yerlere giriş-çıkış yasağı getirileceği ve toplu ulaşıma son verileceği öğrenildi. Öte yandan, okulların yeniden kapatılacağı, eczane, fırın ve market hariç tüm işletmelerin faaliyetlerinin durdurulacağı bildirildi. 

İkinci dalganın vurduğu İsrail'de karantina uygulamasının ne kadar süreyle geçerli olacağına ve hangi bölgelerin karantinaya alınacağına dair herhangi bir liste yayınlanmadı. Alınan karara ise tepki yağmaya başladı. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında karantinanın hayata geçirilebilmesi için vatandaşların desteğini istedi. İskan Bakanı olan Yaakov Litzman ise söz konusu karara sert tepki verdi.

Litzman, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının fazla olduğu mahalleler yerine bütün il ve ilçelerde karantina uygulamasının başlatılmasını "herkesi cezalandırma" olarak nitelendirdi.

Ülkede Mayıs ayında günlük yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının 20'nin altına gerilemesinin ardından tüm kısıtlamalara son verilmişti. Temmuz ayından beri yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının etkili olduğu ülkede,  pandeminin yaygın olduğu yerler dışında kalan tüm okullarda dün yüz yüze eğitim başlamıştı. 

İsrail'de son durum ne?

İsrail'de son bir günde 3.074 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Bu, pandeminin ülkede ilk olarak tespit edildiği 21 Şubat gününden beri duyurulan en yüksek vaka sayısı oldu. 

Protestolarda kurallara uyulmamıştı

Ülkede yeni tip koronavirüs (Covid-19) sürerken, Başbakan Binyamin Netanyahu karşıtı protestolar için binlerce kişi meydanlara toplanarak yürümüştü. 

Söz konusu protestolarda maske takılmadığı ve sosyal mesafe kuralına uyulmadı görülmüştü. 

Yorumlar (0)