Konsere binlerce kişi katıldı! Vaka sayısı patlayabilir

Rusya'da yeni tip koronavirüsün (Covid-19) unutulduğu ve binlerce kişinin katılım gösterdiği Basta konseri, vaka sayısının patlamasına neden olabileceği gerekçesiyle tepki gördü. 

DÜNYA 30.11.2020, 14:15
Konsere binlerce kişi katıldı! Vaka sayısı patlayabilir

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakaları ve ölümler artış gösteriyor. Ülkenin St. Petersburg şehrinde geçen Cuma günü adeta yeni tip koronavirüs (Covid-19) unutuldu. 

Basta lakaplı rapçi tarafından Ice Palace adlı bir mekânda verilen konsere binlerce kişinin katılım gösterdiği fark edildi. 

Gerçek adı Vasiliy Mikhaylovich Vakulenko olan rapçinin konseri, sosyal medya platformlarında tepkilere neden oldu. 

"Sosyal mesafe kuralına riayet edildi"

Basta lakaplı rapçi, konserine gelen kişilere yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine riayet ettikleri için teşekkür etti. 

Konser esnasında yeni tip koronavirüs (Covid-19) kurallarına aykırı davranılmadığını ileri süren Rus rapçi, konseri izlemeye gelenlerin maske taktığını ve sosyal mesafe kuralına riayet ettiğini kaydetti.

Basta lakaplı rapçi, Ice Palace adlı bir mekânın her yerinde el temizliği için dezenfektanların bulunduğunu ifade etti. 

"Sağlık yönetmeliklerine uygun davranıldı"

St. Petersburg şehrinin asayiş komitesinden izin alındığını aktaran Rus rapçi, konser sırasında sağlık yönetmeliklerine uygun davranıldığını öne sürdü. 

Sosyal medya kullanıcıları, hem Basta lakaplı rapçiye hem de söz konusu konsere müsaade edenlere tepki gösterdi. 

"Tahkikat başlatılsın" talebi!

Konser nedeniyle yeni tip koronavirüsün (Covid-19) yayılabileceğini kaydeden kullanıcılar, müze, restoran ve kafe gibi yerlerin faaliyetlerinin durdurulduğu bir süreçte konsere müsaade edenlere hakkında tahkikat başlatılmasını talep ettiler. 

Rusya'da son durum

Rusya'da şu ana kadar 2 milyon 269 bin 316 yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edildi. Ülkede şu ana kadar 39 bin 527 kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)