Kongo’da hapishaneye saldırı: Yüzlerce mahkum firar etti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin eyaleti olan Kuzey Kivu’da Kakwangura Hapishanesine silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Yapılan baskının ardından 800’den fazla mahkumun ortadan kaybolduğu ifade ediliyor.

DÜNYA 11.08.2022, 10:32 12.08.2022, 08:46
Kongo’da hapishaneye saldırı: Yüzlerce mahkum firar etti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti eyaleti Kuzey Kivu bulunan Butembo şehrinde ki Kakwangura Hapishanesine kimliği henüz belirlenemeyen bir silahlı bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Gece yarısı düzenlenen baskında 800’den fazla tutuklunun kaçtığı aktarıldı.

Ağır silahlarla geldiler

Demokratik Kongo Cumhuriyeti güçlerinin silahlı toplanmalara yönelik gerçekleştirdiği operasyonların lideri Antony Mwalushayi tarafından yapılan açıklamada, “Hapishaneye gerçekleştirilen baskında 1 sivil ve 2 polis yaşamını yitirdi. Hapishanenin belirli bir alanı hasar gördü. Saldırıyı gerçekleştiren grup ağır silahlı ve 80 kişiden oluşuyordu. Hapishaneye girerek bütün tutukluların kaçmasına yardımcı oldular.” dedi.

Saldırının arkasındaki kişiler belirlendi

Silahlı grubun saldırıyı başlatmasının nedenini dile getiren Mwalushayi, “Kadın mahkumların Beni'den Butembo'ya götürüleceğine dair bilgi ellerine geçmiş. Bu saldırının eylemcisi ise 1990 senesinden bu zamana kadar Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin doğu kesiminde hareketlenme sağlayan ayrılıkçı silahlı yapılanma Müttefik Demokratik Güçleridir. Bundan oldukça eminiz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)