Kongo'da şoke eden saldırı: Çok sayıda kişi kaçırıldı!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Beni kentindeki bir bölgeye saldıran isyancı grup, 21 sivili öldürdü. Çok sayıda kişi ise teröristler tarafından kaçırıldı.

DÜNYA 28.05.2022, 20:19 29.05.2022, 14:53 Hakan Öksüz
Kongo'da şoke eden saldırı: Çok sayıda kişi kaçırıldı!

Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) güvenlik güçleri ile isyancı gruplar arasında çıkan çatışmalar, özellikle son yıllarda artış gösterdi. İsyancı grupların düzenlediği baskınlarda çok sayıda sivil yaşamını yitirdi, bazı köyler boşaldı.

Saldırı, Beni kentinde yaşandı

Benzer saldırılardan biri de ülkenin doğusunda yer alan Beni kentinin Ben bölgesinde yaşandı. İsyancı bir grup olan Demokratik İttifak Güçleri (ADF), bölgedeki sivillere saldırdı. Yapılan terörist saldırı sonucunda 21 sivil öldü, çok sayıda kişi kaçırıldı. 

Çok sayıda kişi kaçırıldı

Kadınların tecavüz için kaçıran teröristlerin, tutsak aldıkları erkekleri silah zoruyla savaşçı olmaya zorladığı belirtildi.

Ülkenin doğu bölgesinde patlak veren çatışmalar, son 1 haftada 72 bin kişinin evini kaybetmesine neden oldu. Teröristlerden kaçan binlerce kişi, başka bölgelere göç etti.

Son 8 yılda binlerce sivil öldü

Kongo'da 2014 yılından beri yaşanan olaylarda binlerce sivil hayatını kaybetti. Ülkenin doğusundaki altın ve kobalt madenlerinin kontrolünü ele geçirmeye çalışan gruplar, terör eylemleri düzenlemeye devam ediyor.

Yorumlar (0)