Konaklama problemine ilginç öneri: “Okulu bırakın”

İskoçya'da konaklayacak yer bulamayan öğrencilerin mağdur edilmesi gündemde yerini koruyor. Konaklayacak yer bulamayan öğrencilere ise üniversite yönetimi tarafından garip bir öneri geldi.

DÜNYA 22.09.2022, 14:17
Konaklama problemine ilginç öneri: “Okulu bırakın”

Edinilen bilgilere göre, İskoçya'da yükselen kira fiyatları ve sınırlı sayıdaki barınma olanağı sebebiyle öğrenciler konaklama problemi yaşıyor.

Destek olacağız denildi, e-posta gönderildi

Kalacak yer bulabilme problemi ile karşı karşıya kalan öğrencilere destek olmak istediklerini belirten Glasgow Üniversitesi, bazı çalışmalar sağladıklarını ifade etti. Ancak bunun ardından bir basın kuruluşu, üniversitenin öğrencilerine yolladığı bir e-postaya ulaştı.

Yollanan e-posta içerisinde, öğrencilerden eğitimi ya da okulu bırakmaları, eğitimi dondurmaları, kalacak yer bulmadan üniversiteye kayıt işlemi sağlamamaları ve Glasgow'a bile gelmemeleri tavsiye edildi.

Üniversiteden açıklama: “Yurt kapasiteleri arttırıldı”

Yurtların hem ada genelinde hem de Glasgow’da yeteri kadar kapasitesinin olduğunu aktaran Glasgow Üniversitesi, sene başlarken kapasitelerini yüzde 25 oranında yükselttiklerini öne sürdü.

Bunun yanı sıra üniversite, kentteki konaklama olanağının da isteklerin gerisinde kaldığını, bu durumun çözümü için yerel yöneticilerle görüşme sağladıklarını aktardı.

“Arkadaşlarımın evlerinde kalıyorum, ne kadar idare edeceğimi bilmiyorum”

Şubat ayından bu zamana kadar onlarda eve başvuruda bulunduklarını ifade eden Glasgow Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisi Kirshen Chadwick-Patel, bu başvurular içerisinden hiçbir sonuç sağlayamadıklarını dile getirdi.

Kalacak yer bulamadığını aktaran Chadwick-Patel, iki haftadır arkadaşlarının evlerinde gezdiğini söyleyerek, “Daha bu şekilde ne kadar zaman idare edebilirim bilmiyorum. Eğitimimizi ve bizi önemsemiyorlar. Gidecek yeri bulunmayan ve evsiz kalan bir sürü öğrenci bulunuyor. İskoç ve üniversite yönetimi öğrencilerin yaşadığı bu konaklama problemini çözüme ulaştırmalı ve daha çok yurt inşa etmeli. " dedi.

Yorumlar (0)