Komşuda "ölü sayısı artacak" uyarısı!

Irak'ta hükümet karşıtı protestolar devam ediyor. Başkent Bağdat’ta bugün gerçekleşmesi planlanan "milyonluk gösteri" öncesi yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı bildirildi. 

DÜNYA 10.12.2019, 09:01
Komşuda "ölü sayısı artacak" uyarısı!

Irak'ta işsizlik, kamu hizmeti yoksunluğu ve yolsuzluk gibi sebeplerle 1 Ekim günü başlayan hükümet karşıtı protestolar devam ediyor.

Askerî kontrol noktaları artırıldı

Başta Kerbela ve Necef olmak üzere ülkenin orta ve diğer güney şehirlerinden yüzlerce kişi protestoya katılmak üzere başkent Bağdat’a geldi.

Bağdat'ta hükümet binalarının yer aldığı Yeşil Bölge'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bölge etrafında çok sayıda askerin nöbet tuttuğu görüldü.

Öte yandan, başkentteki askerî kontrol noktaları artırıldı.

Protestoların barışçıl olması çağrısı yapıldı

Bağdat’ın merkezinde bulunan Tahrir Meydanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan "milyonluk gösteri" öncesi, organizatörler gösterilerin barışçıl olması ve Yeşil Bölge’ye geçmek için şartların zorlanmaması çağrısında bulundular.

Haşdi Şabi’ye bağlı Asayib Ehlilhak Hareketi lideri Kays Hazeli, beklenen geniş çaplı protestolar ile başkent Bağdat’ta kaos ortamı oluşturulmak istendiği ve bunun gerçekleşmesi durumunda ölümlerin aratış göstereceği hususunda uyarıda bulundu. 

Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI) Başkanı Jeanine Hennis-Plasschaert, ekim ayından bu yana protestolarda 400'den fazla kişinin öldüğünü, 19 bin kişinin yaralandığını belirtmişti.

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, söz konusu protestolar sebebiyle 29 Kasım günü görevini bırakmak zorunda kalmıştı.
 

Yorumlar (0)