Komşuda ölü sayısı 30 oldu!

Irak'ın başkenti Bağdat ve güney kentlerde bugün tekrar başlayan hükümet karşıtı protesto gösterilerinde hayatını kaybeden kişi sayısı 30 oldu.

DÜNYA 26.10.2019, 11:28
Komşuda ölü sayısı 30 oldu!

Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, güvenlik mensupları ve siyasi parti binalarını koruyan güçler ile göstericiler arasında çıkan çatışmalarda Bağdat'ta 8, Meysan'da 9, Zikar'da 9, Basra'da 3 ve Musenna'da 1 kişi olmak üzere 30 gösterici hayatını kaybetti.

2 bin 312 kişi yaralandı

Öte yandan, çoğu açılan ateş veya atılan gaz kapsülleri sebebiyle olmak üzere aralarında güvenlik güçlerinin de yer aldığı 2 bin 312 kişi yaralandı. 

Irak'ta protesto gösterileri sebebiyle Basra, Vasıt, Musenna, Babil, Divaniyye, Zikar ve Meysan vilayetlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirilmişti.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ülkenin güneyinde bulunan Nasıriye vilayetinde protestocuların, Şii milis gücü Asayib Ehlilhak Hareketi binasına girmeye çalıştığı, binadan da göstericilere ateş açıldığı ifade edilmişti. 

Ülkenin güneyinde bulunan protestocuların, Asayib Ehlilhak Hareketi'nin yanında Bedir Örgütü, Irak Hizbullah Örgütü, Dava Partisi ve diğer Şii parti binalarına da girerek, söz konusu binaları ateşe verdiği kaydedilmişti.

Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliği sebebiyle hükümeti protesto etmek için uzun süredir ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler gerçekleştiriliyor. 

Yorumlar (0)