Komşuda ölü sayısı 26 oldu: Cumhurbaşkanı Yardımcısı da yakalandı!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 26 oldu. Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar da koronavirüse yakalandı.

DÜNYA 27.02.2020, 10:42 27.02.2020, 17:19
Komşuda ölü sayısı 26 oldu: Cumhurbaşkanı Yardımcısı da yakalandı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) İran'da hızla yayılıyor. 

İran resmi ajansı IRNA, ülkede 26 kişinin koronavirüs sebebiyle yaşamını yitirdiğini bildirdi. Toplam 245 kişiye de koronavirüs bulaştığı kaydedildi. 

Öte yandan, İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Mücteba Zünnur ile İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Masume İbtikar da koronavirüse yakalandı. 

Çin vatandaşlarına giriş yasağı

İran resmi ajansı IRNA, Çin vatandaşlarının ülkeye girişinin yasaklandığını bildirdi. 

"Evden çıkmayın" çağrısı!

İran Sağlık Bakanlığı, karantina uygulamak zorunda kalmamak amacıyla yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilen 11 eyalette halkın sokağa çıkmaması için çağrıda bulunmuştu. 

Öte yandan, İran Sağlık Bakan Yardımcısı İreç Herirçi'de koronavirüs tespit edilmişti. 

Türkiye sınır kapılarını kapatmıştı

Koronavirüs salgınının komşuda hızla yayılması nedeniyle İran ile Türkiye arasında kara ve demir yolu geçişlerine olanak sağlayan Van/Kapıköy, Hakkâri/Esendere, Iğdır/Dilucu ve Ağrı/Gürbulak kara hudut kapıları ile Van/Kapıköy demir yolu hudut kapısı geçici süreyle giriş ve çıkışlara kapatılmıştı. 

Ruhani: Davetsiz misafir gibi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halkın korkuya kapılmamasını ve Sağlık Bakanlığının talimatlarına göre hareket etmesini isteyerek, "Korona, influenza B virüsünden daha tehlikeli değildir. Biz onu aştık, koronayı da aşacağız. Koronavirüs davetsiz bir misafir gibi geldi ve bütün ülkelere yayıldı." demişti. 

Ruhani, koronavirüsten (Covid-19) korunmak için kullanılan hijyen malzemelerinin kara borsaya düşmesiyle ilgili de uyarıda bulunarak şunları söylemişti:

"Kimse bu olayı kötüye kullanmamalıdır. Halk bir hap, deterjan, dezenfekte edici jel ya da maskeye ihtiyaç duyduğu için bunu suistimal etmemeliyiz. Halkın zor günler için sakladığı paralara göz dikilmemelidir."

Yorumlar (0)