Komşuda karışıklık sürüyor! Ölü sayısı 74 oldu

Irak'ta son üç gün içinde hükümet karşıtı protesto gösterileri sırasında hayatını kaybedenlerin sayısı 74 oldu. 

DÜNYA 28.10.2019, 10:26
Komşuda karışıklık sürüyor! Ölü sayısı 74 oldu

Irak Parlamentosu'na bağlı İnsan Hakları Komiserliğinden yapılan yazılı açıklamada, başkent Bağdat ve ülkenin orta ve güney kentlerinde son 3 günde meydana gelen protesto gösterileri sırasında hayatını kaybedenlerin sayısının 74 olduğu bildirildi.

Açıklamada, aralarında gösterici ve güvenlik görevlilerinin bulunduğu 3 bin 654 kişinin yaralandığı ifade edildi.

Komiserlik, Bağdat, Meysan, Basra ve Zikar vilayetlerinde düzenlenen protestoların dağıtılmasında güvenlik güçlerini göz yaşartıcı gaz ve ses bombası kullanmak ile suçladı.  

153 kişi gözaltına alındı

Öte yandan, Basra, Zikar ve Babil vilayetlerinde 153 kişinin gözaltına alındığı 123'ünün serbest bırakıldığı bildirildi.

Söz konusu açıklamada, göstericilerin arasına karışan kişiler tarafından özel ve kamuya ait 90 binanın yakıldığı ya da tahrip edildiği vurgulandı.

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğine karşı ülkenin çeşitli bölgelerinde protesto gösterileri düzenleniyor. 1 Ekim günü harekete geçen göstericiler, Erbain törenleri sebebiyle ara verdikleri gösterilere cuma günü yeniden başladı. 

Başta Bağdat olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan protesto gösterilerinde ekim ayının başından beri yaklaşık 200 kişi yaşamını yitirirken, 8 bine yakın kişi yaralandı.
 

Yorumlar (0)