Komşuda internete kısmi izin!

İran'da 16 Kasım'dan beri süren "internete erişim engeli" sabit hatların ardından cep telefonlarında da kısmen kaldırıldı.

DÜNYA 27.11.2019, 19:12
Komşuda internete kısmi izin!

Ülke genelinde 23 Kasım'da sabit hatlarda erişim engelinin kaldırılmasından sonra bugün de Tahran (batı tarafı hariç), Kum, Merkezi, Kazvin, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Hürmüzgan, Doğru Azerbaycan, Buşehr gibi eyaletlerde mobil hatlardan da internete girilebildiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de Tebriz'de yaptığı açıklamada, gösterilerin ardından güvenlik sebebiyle kesilen internet erişiminin ülkenin büyük bölümünde sağlanabildiğini, geriye kalan bölgelerde de kısa sürede internetin açılacağını belirtti.

Ekonomik açıdan zor günler yaşayan İran halkı, 15 Kasım'da benzine 3 kat zam yapıldığının açıklanmasından sonra protestolara başlamıştı.

Ülkenin birçok kentinde 3 gün süren gösterilerde kamu binaları, bankalar, benzin istasyonları ve marketlere zarar verilmişti. Protestolarla ilgili olduğu iddia edilen 7 bin kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, Uluslararası Af Örgütü de gösterilerde en az 143 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Yorumlar (0)