Komşuda hükümet 11 oyla devrilmekten kurtuldu!

Bulgaristan hükümeti, mecliste yapılan güvenoyu yoklaması 102 oya karşı 124 oyla kazanarak görevde kalmaya devam edecek.

DÜNYA 29.01.2020, 11:25
Komşuda hükümet 11 oyla devrilmekten kurtuldu!

Boyko Borisov'un başbakanlığını yaptığı Bulgaristan hükümeti, muhalefetteki Sosyalist Parti'nin meclise sunduğu güvenoyu yoklamasını beklenen şekilde mağlup etmeyi başardı. Bulgaristan'da Kasım ayından beri yaşanan susuzluk sıkıntısı, hükümete karşı seslerin yükselmesine sebep olmuştu.

240 koltuklu Bulgaristan Meclisi'nde oy kullanan 226 milletvekilinin 124'ü, merkez-sağ koalisyonuyla oluşturulan hükümete karşı meclise sunulan dördüncü güvenoyu yoklamasında hükümet lehine oy kullanmayı tercih etti. 102 milletvekili ise güvenoyu vermemeyi tercih etti.

Çevre Bakanı istifa etmişti

Sosyalist Parti, 2017'de iktidara gelen hükümeti indirmek için daha önce de 3 defa mecliste güvenoyu yoklaması isteğinde ulunmuştu. Sosyalistler, ülkenin batısındaki Pernik şehrinin yaşadığı susuzluğu hükümetin başarısızlığına bağlıyor. Yoğun protestolar üzerine Çevre Bakanı Neno Dimov, Ocak ayının başında görevinden istifa etmişti.

İçme suyunu sanayiye yönlendirmiş!

Sosyalistler ayrıca hükümeti çöp ithalatında gerekli kontrolleri yerine getirmemekle ve ülkenin birçok şehrindeki ciddi hava kirliliğine karşı önlem almamakla suçluyor. Şikayetler üzerine bakanlığı soruşturan savcılar ise eski bakan Dimov'u Pernik şehrindeki 100 bin kişiye içme suyu sağlayan bir barajın suyunu özellikle sanayi bölgelerinin kullanımına sağlamakla suçlamıştı.

Yaşananlar üzerine Bulgar hükümeti, başkent Sofya'nın suyunun bir kısmını Pernik'e yönlendirmeye ve çöp ithalatında daha sıkı önlemler almaya başlamıştı.

Yorumlar (0)