Komşuda Covid-19 yayılıyor: Ölü sayısı 5 oldu!

İran'da 10 yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Toplam ölü sayısı ise 5 oldu. Öte yandan, İran'a gitmek zorunda kalan TIR sürücüleri, salgın nedeniyle endişeli oldukları söylediler.

DÜNYA 22.02.2020, 12:15 22.02.2020, 13:45
Komşuda Covid-19 yayılıyor: Ölü sayısı 5 oldu!

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) hızla yayılıyor. 

İran Sağlık Bakanlığı, ülkede 10 koronavirüs vakasının daha saptandığını ve bu vakalardan birinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

Son vakalarla birlikte İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) kaynaklı  ölü sayısı toplam 5 oldu. Enfekte kişi sayısı ise 27'ye çıktı. 

TIR şoförleri tedirgin

İran'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) bilançosunun artması sonucu Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İran'a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı'nda tedbirler alınmaya başlandı. İran'a gitmek zorunda kalan TIR sürücüleri, kaygılı olduklarını ifade etti. 

Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları tarafından gümrük işlerinde maske, plastik eldiven ve dezenfektan kullanılmaya başlandı.

İran'dan Türkiye'ye girmek isteyen kişilere, pasaport kontrolünden önce sınır kapısında görevli olan 1 doktor ve 3 hemşire tarafından sağlık taraması yapılıyor. 

Sınırda öksürük, ateş ve burun akıntısı gibi semptomlar gösteren yolcular içeriye alınmamaya başlandı. Gürbulak Kapısı'nda benzer bir vakanın önceki gün içeriye alınmadığı bildirildi. 

Personele eğitim verilecek

Öte yandan, sınır kapısına termal kamera yerleştirilecek. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri tarafından gümrük personeline yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemleri hususunda eğitim verecek. 

"Maske takılması için uyarı yapılıyor"

İranlı TIR sürücüsü, Kum şehrindeki ölüm vakalarından haberdar olduğunu belirterek, ellerin sık sık yıkanması ve maske takılmasına yönelik uyarılarda bulunulduğunu kaydetti. İran'dan gelen bir başka sürücü de hayatın normal akışında sürdüğünü ifade etti. 

"Korkmuyor değiliz"

İran'a yük götüren Türk sürücüler de yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle kaygılandıklarını belirtti. Türk sürücüler, "Tedirginiz, korkmuyor değiliz. Bizim görevimiz bu. Yükü almışız, yerine teslim etmek zorundayız." şeklinde konuştular. 

"Aileme bulaştırma sıkıntısı var"

Türk şoför Nurettin Altuğ, İran üzerinden Irak'a yük götürdüğünü kaydederek, "Bizim için biraz düşünceler var o yönde. Elimizden geldiğince korunmaya, arabamızdan çıkmamaya, dışarıda yemek yememeye çalışıyoruz. İnsan tabi endişeleniyor ailesi için en azından kendisi için olmasa da getirip aileme bulaştırma sıkıntısı var." dedi. 

Yorumlar (0)