Komşu Yunanistan, 10 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor 

Yunanistan, 10 gündür devam eden yangınlarla mücadelesini sürdürüyor. Büyük çabalara rağmen kontrol altına alınamayan yangınlar sebebiyle birçok yerleşim yeri boşaltıldı. 

DÜNYA 08.08.2021, 17:27
Komşu Yunanistan, 10 gündür orman yangınlarıyla mücadele ediyor 

Yunanistan’da Türkiye’deki ile eş zamanlı başlayan yangınlar hala devam ediyor. 10 gündür söndürülemeyen yangınlar, yerleşim yerlerini tehdit ediyor. Atina’nın bulunduğu Attika bölgesinin kuzey kesimlerinde, Eğriboz Yarımadası’nda ve Mora Yarımadası’ndaki yangınlar, sıcaklığın ve rüzgarın etkisiyle yeniden alevleniyor. Ülke genelinde görülen yangınlarda en az 500 bin dönümlük ormanlık alanın ve tarım arazisinin yandığı; yüzlerce ev ve iş yerinin de küle döndüğü aktarılıyor.

Yerleşim yerleri boşaltıldı, araçlar yandı 

Yangın bölgelerindeki pek çok yerleşim yeri boşaltılırken vatandaşların araçlarının da yandığı gözlemlendi. Enerji nakil hatlarındaki hasarlar sebebiyle yerleşim bölgelerine günlerdir elektrik verilemiyor. 

Eğriboz’dakiler feribotlarla tahliye edildi 

Eğriboz’un kuzeyinde 6 gündür devam eden orman yangınları, yerleşim yerlerini etkisi altına almak üzere. Özellikle İstiea ve Mantudi bölgelerine yaklaşan alevler sebebiyle yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi. Ayos Nikolas sahiline toplanan yaşlılar, çocuklar ve kadılar gece geç saatlerde kıyıya yanaşan tekne ve feribotlarla tahliye edildi. Yangın bölgelerinden uzaklaştırılan kişiler belediyelere ait tesislere yerleştirildi. 

Acil yardım çağrısı yapıldı 

Yunan basınında çıkan haberlere göre bazı vatandaşlar evlerini terk etmekte direndi. Bazıları ise alevlerin sardığı köylerine kendileri müdahale etmeye çalıştı. Köylüler, evlerinin yandığını ve hiçbir eşyalarının kalmadığını belirterek acil yardım çağrılarında bulundu. 

Yorumlar (0)