'Komşu'da ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi

Yunanistan'ın ardından Gürcistan'da da maymun çiçeği vakası görüldü.

DÜNYA 16.06.2022, 00:40
'Komşu'da ilk maymun çiçeği vakası tespit edildi

Gürcistan Halk Sağlığı ve Hastalık Kontrol Merkezi tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Gürcistan'da ilk maymun çiçeği vakasının tespit edildiği bildirildi.

Avrupa bölgesinden gelen bir şahısta virüsün görüldüğü belirtilen açıklamada, "Hasta oldukça hafif bir viral enfeksiyona sahipti ve uygun görülen tedaviden kısa bir süre sonra hastaneden taburcu edildi." denildi.

Yunanistan'da da görülmüştü

9 Haziran tarihinde ülke medyasında yer bulan haberde, Yunanistan'daki ilk maymun çiçeği vakasına Andreas Singros Hastanesi'nde rastlandığı açıklanmıştı.

Yakın dönemde Portekiz'e seyahat ettiği kaydedilen erkek hastanın genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmişti.

Maymun çiçeği virüsü nedir?

Endemik bir virüsün yol açtığı ender hastalıklardan maymun çiçeği, Batı Afrika ve Kongo türü olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Genel itibarıyla hayvandan insana ve ender olarak insandan insana yakın temas sonucu bulaşan virüs, vücutta kaşıntılı kabacıklara ve yüksek ateşe sebep olabiliyor.

Yeni bir pandemiye yol açması beklenmiyor

Çok sayıda ülkede endemik olarak ortaya çıkan maymun çiçeği virüsü, panik yaratmaya devam ediyor. Virüsün, yeni bir pandemiye neden olup olmayacağı tartışılıyor.

Sağlık uzmanları, maymun çiçeği virüsünün aşısının halihazırda var olduğunu belirtiyor. Bu açıklama virüsün, koronavirüs benzeri bir pandemiye yol açma ihtimalinin düşük olduğunu gösteriyor.

Yorumlar (0)