Komşu "askerî darbe" iddialarını yalanladı!

Irak Savunma Bakanlığı, "ülkede askerî darbe gerçekleştiği"ne yönelik iddiaları yalanladı. 

DÜNYA 25.11.2019, 14:28 25.11.2019, 15:10
Komşu "askerî darbe" iddialarını yalanladı!

Irak Savunma Bakanlığına bağlı Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "askerî darbe" iddialarının bulunduğu Terörle Mücadele Kurumuna ait internet sayfasının hacklendiği ifade edildi.

Söz konusu açıklamada, "Terörle Mücadele Kurumunun internetteki resmi sayfasında yer alan askeri darbe iddiaları, sayfayı hackleyen kişilerce yazıldı. Askeri darbe iddialarının gerçekle ilgisi yok." ifadeleri kullanıldı. 

"Devleti korumayı sürdürüyoruz"

Diğer yandan, Terörle Mücadele Kurumu Başkanı Talib Şigati, yaptığı yazılı açıklamada söz konusu iddiaları yalanladı.

Şigati, "Terörle Mücadele Kurumu, vatanı, milleti ve demokratik siyasi rejim ile devleti korumayı sürdürüyor." açıklamasında bulundu. 

Ne olmuştu?

Terörle Mücadele Kurumunun internet sayfası, aynı zamanda Twitter ve Facebook hesaplarından dün gece geç saatlerde eş zamanlı olarak paylaşılan mesajda, "Terörle Mücadele Kurumu Başkanı Şigati tarafından askerî darbe düzenlendiği ve Başbakan Adil Abdulmehdi'nin tutuklandığı" iddia edilmişti. 

Söz konusu paylaşımların bir saati aşkın süre internet sitesi ve sosyal medyadaki sayfalarda kalması dikkatlerden kaçmamıştı. 

300'den fazla kişi öldü

Irak’ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliği üzerine başlayan protesto gösterileri adeta hükümeti düşürme eylemine evrildi. Protesto gösterilerini sona erdirmek için hükümetin açıkladığı reform paketleriyle ikna olmayan eylemciler, protestolarını sürdürüyor. Ekim ayında Irak'ın başkenti Bağdat ile güneydeki kentlerinde başlayan protesto gösterilerinde 330’dan fazla kişi yaşamını yitirdi.

OPEC’in (Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü) en büyük ikinci petrol üreticisi olan Irak, dünyadaki en büyük ham petrol rezervlerine sahip ülkelerden biri olarak kayıtlarda yer buluyor. 2018 yılında 100 milyar dolardan fazla petrol geliri elde edilmesine rağmen, Irak'taki yoksulluk ve işsizlik her geçen gün artıyor. Bunun yanı sıra alt yapısı neredeyse yok denecek kadar zayıf olan Irak'ta kamu hizmetleri yoksunluğu halkı kızdırıyor.

Yorumlar (0)