Kolombiyalı kartel lideri, ABD'ye iade edildi!

Geçen yılın Ekim ayında büyük bir operasyon sonucu yakalanan Kolombiyalı kartel lideri Dairo Antonio Usuga'nın ABD'ye iadesi yapıldı.

DÜNYA 06.05.2022, 00:11 Hakan Öksüz
Kolombiyalı kartel lideri, ABD'ye iade edildi!

Kolombiyalı kartel lideri Dairo Antonio Usuga, ABD'ye iade edildi. Lakabı "Otoniel" olan ünlü uyuşturucu kaçakçısı, Kolombiya'nın başkenti Bogota'da yer alan Dijin hapishanesinde cezasını çekiyordu. Kartel lideri, Brooklyn'deki bir federal hapishaneye bombardıman uçağıyla sevk edildi.

"Sadece Pablo Escobar ile karşılaştırabiliriz"

Konuya dair açıklama, Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque'den geldi. Dünyanın en fazla aranan suçlularından birini ABD'ye gönderdiklerini kaydeden Duque, "Dairo Antonio Usuga adlı bu suçluyu sadece Pablo Escobar ile karşılaştırabiliriz. Çok tehlikeli biri. Toplumun sevdiği birçok kanaat önderinin ve polisin ölüm emrini verdi. Çocuk istismarcısı bu haydutun cezasını çekeceği için mutluyuz." dedi.

En fazla 60 yıl hapis cezası verilecek!

Edinilen bilgilere göre uyuşturucu karteli liderine en fazla 60 yıl hapis cezası verilecek. Otoniel lakaplı suç patronu uyuşturucu kaçakçılığının dışında başka pek çok suçtan yargılanacak. Bu suçlar arasında cinayet, suç örgütü kurma ve adam kaçırma da yer alıyor. Toplamda 120 ayrı suçtan yargılanacak olan kartel lideri, ABD'deki davasında sadece uyuşturucu kaçakçılığından yargılanacak.

Operasyona 22 helikopter katılmıştı

Kartel lideri Dairo Antonio Usuga, "Osiris" denilen büyük operasyonla yakalanmıştı. Geçen yılın Ekim ayında düzenlenen operasyona 650 polis ve polis ile 22 helikopter katıldı. Kartel liderinin başına polis tarafından 800 bin dolarlık ödül konulmuştu.

Yorumlar (0)