Kolombiya’da büyük çatışma: 18 ölü

Kolombiya’da silah bırakmayı reddeden eski Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC), kendilerine ‘Sınır Komandoları’ adını veren bir diğer silahlı grupla çatıştı. Dakikalarca süren çatışmada 18 kişinin öldüğü açıklandı. 

DÜNYA 21.11.2022, 11:20 21.11.2022, 17:47
Kolombiya’da büyük çatışma: 18 ölü

Edinilen bilgilere göre çatışmalar, Puerto Guzman kasabasında yer alan Las Delicias ile Los Pinos köylerinde yaşandı. İki düzensiz grup arasındaki çatışmalarda mermiler havada uçuştu. Olayın ardından bir açıklama yapan Puerto Guzman Belediye Başkanı Edison Gerardo Mora Rojas, “Bölgedeki ilk tespitlerimize göre çatışmalarda toplam 18 kişi yaşamını yitirdi” bilgisini paylaştı. 

“Şu an hangi gruptan kaç kişinin öldüğünü henüz tespit edemedik”

Köy çevrelerinde geniş güvenlik önlemleri alındığını belirten Rojas, “Köylerdeki cesetler, adlı tıp merkezlerine nakledildi. Şu an hangi gruptan kaç kişinin öldüğünü henüz tespit edemedik. Bu konudaki çalışmalar sürüyor. Güvenlik Konseyi de bu olayın ardından toplanma kararı aldı. Detayları ilerleyen günlerde paylaşacağız” şeklinde konuştu. 

FARC, yaklaşık 50 yıllık çatışma geçmişinin ardından 27 Haziran 2017'de elindeki son silahı da Birleşmiş Milletlere (BM) törenle teslim etmişti.

Yorumlar (0)