Kolombiya'da terör saldırısı: 6 asker öldü!

Kolombiya ordusuna yönelik yapılan bir bombalı saldırı sonucu 6 asker yaşamını yitirdi, 5 asker yaralı olarak kurtarıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan General Juvenal Diaz, "Bombalı tuzak hazırlamak için gereken eğitimi eski FARC üyelerinden almışlar." dedi.

DÜNYA 21.04.2022, 01:31 21.04.2022, 15:32 Hakan Öksüz
Kolombiya'da terör saldırısı: 6 asker öldü!

Kolombiya ordusu, askerlere yönelik gerçekleştirilen bir terör saldırısı hakkında bilgi verdi. Açıklamaya göre saldırı, Antioquia yönetim bölgesine bağlı bulunan Frontino kasabasında gerçekleşti. Nutibara köyündeki askereler yapılan saldırının sonuçlarının oldukça ağır olduğu ifade edildi.

Açıklamayı yapan kişi, Kolombiya ordusunun 7. Tümen Komutanı General Juvenal Diaz'dı. General Diaz, saldırı sonucu 6 askerin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Saldırının el yapımı bombayla gerçekleştirildiğini aktaran Diaz, 5 askerin yaralı olarak kurtulduğunu kaydetti.

"Eski FARC üyelerinden eğitim almışlar"

Saldırıyı gerçekleştiren örgütün Körfez Klanı çetesi olduğunu bildiren General Diaz, teröristlerden birinin ölü olarak ele geçirildiğini, diğerinin ise yakalandığını vurguladı. Diaz, "Sorgulamalarımıza göre el yapımı bombalı tuzak hazırlamak için gereken eğitimi nereden aldıklarını da öğrendik. Eğitim aldıkları kişiler eski FARC üyeleriymiş." ifadelerini kullandı.

FARC nedir?

Kolombiya'da en az 50 yıl boyunca etkinlik gösteren FARC (Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri), ülkede uzun süre terör estirdi. Sosyalist olduğunu beyan eden terör örgütü FARC, 2016 yılında Kolombiya hükümeti ile anlaşma sağlamış ve silah bırakacaklarını bildirmişlerdi. Örgütün kurucusu olan Manuel Marulanda, 2008 yılında kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)