Kolombiya'da polisler öğrencilerle çatıştı!

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da bazı üniversitelerdeki akademisyenlerin yolsuzluk yaptığının tespit edilmesiyle birkaç hafta önce protesto gösterileri gerçekleştiren öğrenciler, yurt genelinde tekrar sokağa çıktı. Bogota'nın yanı sıra Bucaramanga, Cali, Barranquilla ve Medellin gibi kentlerde de gerçekleştirilen gösteriler arbede ve polisin müdahalesiyle sonlandı.

DÜNYA 11.10.2019, 11:23
Kolombiya'da polisler öğrencilerle çatıştı!

Kolombiya’daki protestolarda birçok kentte öğrenciler ile polis arasında arbedeler yaşandı.

Ülkenin başkenti Bogota’da bazı akademisyenlerin yolsuzluk yaptıklarının tespit edilmesiyle protesto gösterileri gerçekleştiren öğrenciler, “polisin eylemlerdeki tavrı” ve hükümetin geçen yıl varılan eğitim bütçesi anlaşmasına uymadığı iddiası sebebiyle tekrar birçok kentte sokaklara döküldü. 

Genel olarak sorunsuz başlayan protesto yürüyüşleri, miting alanlarında polisle göstericiler arasında yaşanan arbede ve çatışmalarla sonlandı. 

10 bin kişi katıldı

Ülkenin başkenti Bogota’da gerçekleştirilen yürüyüş ve mitinge Javeriana, ulusal üniversite Universidad Nacional, şehir üniversitesi Distrital ve Pedagoji Üniversitesi öğrencilerinin başı çektiği yaklaşık 10 bin kişi katılım gösterdi.

Polis biber gazıyla müdahale etti

Kentin farklı bölgelerinden öğrenciler, miting için Bogota’nın tarihi merkezindeki Bolivar Meydanı'na kadar yürüdü. Polis, taşlarla saldıran maskeli kişilere biber gazıyla karşılık verdi.

Protestocu öğrencilerin büyük çoğunluğu müdahalenin ardından dağıldı. Maskeli kişiler ve güvenlik güçleri arasında yaşanan arbede bir süre devam etti.

Gözaltına alınan olmadı

Çevredeki binaların hasar gördüğü ve polislerin taşlı saldırılar karşısında zor dakikalar yaşadığı olaylar sonucunda gözaltına alınan olmadı.

Başkent Bogota’nın yanı sıra Bucaramanga, Cali, Barranquilla ve Medellin gibi önemli şehirlerdeki öğrenci protestoları da arbede ve polis müdahalesi ile sonlandı. 

Yorumlar (0)