Köln’de artık cuma günleri hoparlörden ezan okunabilecek 

Almanya Köln Büyükşehir Belediyesi, pilot proje kapsamında 2 sene boyunca şehirdeki camilerin hoparlöründen cuma günleri ezan okutulacağını ve ses seviyesinin mahalleye göre ayarlanacağını belirtti. 

DÜNYA 08.10.2021, 08:25
Köln’de artık cuma günleri hoparlörden ezan okunabilecek 

Almanya’daki Köln Büyükşehir Belediyesi, bir pilot proje başlatıldığını duyurdu. Bu proje kapsamında şehirdeki camilerin hoparlöründen cuma günleri öğle vakitlerinde ezan sesi verilecek. 10 dakikayı geçmemek kaydıyla okunacak ezanın ses seviyesi, caminin bulunduğu alana göre belirlenecek. Pilot proje, 2 sene boyunca devam edecek.  



“Proje, dinin karşılıklı kabulüne işaret” 

Köln Belediye Başkanı Henriette Reker, konuyla ilgili “Bu proje, dinin karşılıklı kabulüne işaret. Ayrıca anayasal olarak korunan din özgürlüğüne bağlılık olarak da değerlendirilmeli. Müslüman vatandaşlarımız Köln şehrinin ayrılmaz bir parçasıdır. Bundan şüphe duyan herkes, Köln’de barış içinde yaşamayı sorgulamaktadır. İlimizdeki kilise çanlarının yanı sıra müezzin çağrısını duyduğumuzda çeşitliliğe değer verildiğini ve çeşitliliğin yaşanabildiğini de görmüş olacağız.” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)