Kokain yüklü tekneye baskın: Değeri 2,7 milyar TL

İspanya’ya bağlı Kanarya Adaları açıklarından geçen bir teknede yaklaşık olarak 3 ton kokainin ele geçirilmesinin akabinde teknedeki 5 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık olarak 174 milyon avro (2,7 milyar lira) olduğu belirtildi.

DÜNYA 17.04.2022, 21:27 17.04.2022, 21:42
Kokain yüklü tekneye baskın: Değeri 2,7 milyar TL

Ülkede 13 Nisan tarihinde Kanarya Adaları’nın güneyinde, içerisinde 2,9 ton kokain bulunan bir balıkçı teknesi yakalandı. İspanyol kolluk güçleri tarafından yapılan açıklamada, teknede bulunan 5 kişinin tutuklandığı duyuruldu.

2,7 milyar lira...

Yetkililer, ihbarda bulunulması üzerine durdurulan 'AKT 1' isimli ve 20 metre uzunluğundaki teknenin Kanarya Adaları'na yaklaşık olarak 300 mil uzaklıkta tespit edildiğini açıklarken, 2,9 ton kokainin ise yakıt tanklarına saklanmış vaziyette bulunduğunu kaydetti. Yakalanan uyuşturucu maddenin piyasa değerinin yaklaşık olarak 174 milyon avro olduğu öğrenildi.

Sıklıkla kullanılan güzergah

Teknenin yakalandığı bölgenin, uyuşturucu ticareti güzergahı üzerinde, 'Afrika Yolu' olarak da tanımlanan bir aktarma yeri olduğu biliniyor. Özellikle de Kolombiyalı uyuşturucu baronlarının Avrupa’ya teslimat gerçekleştirebilmek için bu bölgede çalışan balıkçıları kullandıkları aktarılıyor.

Yorumlar (0)