Kokain dolu muzlar yanlışlıkla marketlere dağıtıldı

Kolombiya'dan geldiği düşünülen uyuşturucu yüklü muz sevkiyatının, Kanada'daki marketlere dağıtıldığı öğrenildi.

DÜNYA 21.01.2021, 17:55 22.01.2021, 16:23
Kokain dolu muzlar yanlışlıkla marketlere dağıtıldı

Yetkili birimler, muz sevkiyatları arasına saklanan ve 21 kalıptan oluşan kokainin, uyuşturucu ticaretindeki bir acemilik neticesinde Kanada'daki marketlere dağıtıldığını doğruladı.

'Britanya Kolumbiyası' adlı bölgede, Central Okanagan'da bulunan küçük bir kasaba olan Kelowna'daki bir yerel işletme sahibi, 24 Şubat 2019 tarihinde muz sevkiyatının içinde kokaine benzeyen 12 adet paket bulunca, yetkililere ihbarda bulundu.

Kanada güvenlik güçleri, söz konusu paketlerin nereden geldiğine ve planlanan teslimat güzergahlarına ilişkin daha fazla inceleme gerçekleştirmek için uyuşturuculara el koydu.

Aynı günün akşamında, ikinci bir işletme sahibi daha kolluk kuvvetleri ile iletişime geçerek, bir uyuşturucu sevkiyatı olabileceğini kaydetti.

Güvenlik güçleri, ikinci ihbarın yapıldığı marketteki 9 paket uyuşturucuya el koydu.

Olayın ardından soruşturma başlatıldı. Geçtiğimiz salı günü son bulan soruşturmada, her biri yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki paketlerin kokain olduğu tescil edildi.

Yetkili birimler, uyuşturucu maddenin Kolombiya'dan geldiğini ve başarısız bir uyuşturucu sevkiyatı neticesinde Kelowna'ya ulaştığını ifade etti.

Bir yetkili, "Söz konusu sevkiyatın Kolombiya'dan gönderildiğini tespit ettik. İncelemelerimiz, bu yasadışı maddelerin aslında Central Okanagan'a nakledildiği, güzergahın bir basamağında oluşan teslimattaki aksama sebebi ile Okanagan Vadisi'ne ulaştığını düşünmemizi sağladı." açıklamasında bulundu.

Uzmanlar, bahse konu paketlerin ülkedeki uyuşturucu pazarına yaklaşık 1 milyon adet taş kokain sokma potansiyeli olduğunu kaydetti.

Güvenlik güçleri, bunun, Kelowna kentindeki her bir sakinin yaklaşık 6 doz kokain alması için yeterli oran olduğunu da sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)