Koca bir ülke karanlığa gömüldü! “Siber saldırı sebebiyle…”

Venezuela’da tüm ülkede meydana gelen elektrik kesintisinden dolayı zor saatler yaşanıyor. Venezuela Enerji Bakanı Nestor Reverol, sorunun düzelmesi için çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

DÜNYA 17.12.2021, 22:16 20.12.2021, 17:14
Koca bir ülke karanlığa gömüldü! “Siber saldırı sebebiyle…”

Venezuela’da ülke basınında çıkan haberlere göre gece saatlerinde başlayan ve kimi eyaletlerde süren elektrik kesintisi geri getirilmeye çalışılıyor.

Öncelikle ülkenin başkenti Karakas olmak üzere ülkenin 23 eyaletinden 20 tanesinde etkisini gösteren kesintiler durma kademesine geldi.

Ülkenin Enerji Bakanı Nestor Reverol, ülkenin doğusunda kesintiye sebep olan Simon Bolivar Hidroelektrik Santrali’nin sebep olduğunu ve bunun düzeltilmesi maksadıyla çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Ulusal Meclis Başkanı Guaido’dan tepki

Ülkenin geçici başkanı eski Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido’ysa yaşanan kesintinin ekonomik kriz ve ülke yönetimindeki beceriksizlikler sebebiyle meydana geldiğini iddia etti.

Venezuela’da geçtiğimiz senelerde ülkeyi karanlıkta bırakan ve sabotaj olarak değerlendirilen birçok kesinti gerçekleşmişti.

Muhalefetten ise yenilenmeyen, bakımı gerçekleştirilmeyen ve kalifiye görevli çalıştırılmayan elektrik altyapısında meydana gelen yetersizlik sebebiyle kaynaklandığı iddiası gelmişti.

Yorumlar (0)