Kobe Bryant hayatını kaybetti!

NBA'in efsanelerinden Los Angeles Lakers'ın eski oyuncusu Kobe Bryant, Kaliforniya'da meydana gelen bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi. Kazada Bryant'ın 13 yaşındaki kızı Gianna da hayatını kaybetti.

DÜNYA 26.01.2020, 22:46 27.01.2020, 02:19
Kobe Bryant hayatını kaybetti!

TMZ’de yer alan özel haberde, NBA’nin unutulmaz yıldızı 41 yaşındaki Kobe Bryant’ın bir helikopter kazasında öldüğü belirtildi.

New York Times gazetesinin haberine göre, Amerikan Basketbol Ligi yönetimi, takımlara Bryant ve kızı Gianna'nın yaşamını yitirdiği teyidini gönderdi. 

Kobe'nin kızı Gianna da hayatını kaybetti

Kazada ölenler arasında Bryant'ın kızı Gianna'nın da olduğu bilgisini paylaştı. 

Helikopter kazasında kimsenin kurtulamadığı ifade edildi. Helikopterde bir yangın meydana geldiği ve kimsenin kurtulamadığı aktarıldı. 

Kobe Bryant’ın eşi Vanessa Bryant’ın ölenler arasında olmadığı bildirildi.

Kaliforniya Polis Departmanı konuya ilişkin, "Calabasas’ta düşen helikopter kazasında 5 kişi hayatını kaybetti. Soruşturma devam ediyor. Resmi açıklama için bekleyin." açıklamasını yaptı.

"Bizim için içler acısı"

Eski ABD başkanı Barack Obama, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kobe sahada bir efsaneydi... Gianna'yı kaybetmiş olmak da bir aile olarak bizim için içler acısı. Michelle ve ben, Vanessa ve tüm Bryant ailesine böyle akla hayale sığmaz bir günde sevgi ve dualarımızı gönderiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Acı haber sonrası sosyal medyadan paylaşımlar yapılmaya başlandı.

Kobe Braynt kimdir?

Lakabı "Black Mamba" olan Kobe Bean Bryant, 23 Ağustos 1978’de dünyaya geldi.

Liseden mezun olduktan sonra üniversiteye gitmeden direkt NBA'ye Lakers'a adımını atan efsane basketbolcu, lise yıllarında Wilt Chamberlain'in 4 yıllık toplam sayı rekorunu kırdı.

1996 NBA Seçmeleri'nde Charlotte Hornets tarafından 13. sıradan draft edilmesine rağmen Lakers'a takas edilmiştir. 24 yaşındayken 3 NBA şampiyonluğu bulunan Kobe; Shaquille O'Neal ile kazandığı 3 şampiyonluktan tam 7 yıl sonra 2008-2009 sezonunda 4. şampiyonluğunu aldı.

Kobe, 2009-10 sezonunu şampiyon olarak tamamlayarak kariyerinin 5. yüzüğünü kazandı ve peş peşe 2. kez finallerin en değerli oyuncusu oldu. Efsane basketbolcu, 34 yaş 100 gün yaşında NBA tarihinde 30.000 sayı barajını aşmayı başaran en genç oyuncusu oldu.

Kobe; 2002, 2007, 2009, 2011 yılları NBA All Star organizasyonunda dört kez "en değerli oyuncu" seçildi. "2011 NBA All-Star Maçı'nın en değerli oyuncusu" seçilen Kobe, 4 kez MVP olan Bob Pettit ile bunu başaran tek oyuncu unvanını elde etti.

12 Nisan 2013 tarihinde Golden State Warriors'la oynanan playoff maçında aşil tendonunun yırtılması sonucu sakatlandı. 13 Nisan 2016'da son maçına çıktıktan sonra emekliye ayrıldı.

Yorumlar (1)
Emin sabuncu 4 yıl önce
Çok üzücü