KKTC'de seçim heyecanı: UBP zaferini ilan etti

UBP (Ulusal Birlik Partisi) lideri ve KKTC Başbakanı Faiz Sucuoğlu, ülkede gerçekleştirilen erken seçimde partisinin birinci olduğunu ve koalisyon hükümeti kurmak için faaliyetlere başlayacaklarını ifade etti.

DÜNYA 24.01.2022, 01:31 24.01.2022, 09:05
KKTC'de seçim heyecanı: UBP zaferini ilan etti

Sucuoğlu, ülkede dün gerçekleştirilen seçimin oy sayım işlemleri sürerken başkent Lefkoşa'da basın açıklamasında bulundu.

Partisinin yüzde 40,48 oy alarak 25 vekil çıkardığını belirten Sucuoğlu, tüm sayımın sona ermesi ve karma oyların da sayıma dahil edilmesiyle kesin neticenin belli olacağını dile getirdi.

Kendisinin 1 Kasım 2021'de Başbakanlık görevine gelmesiyle birlikte hızla bir seçim kararı aldıklarını anımsatan Sucuoğlu, seçime değin olan süreçte 10 teklifin yasalaşması, 2022 yılının bütçesinin görüşülmesi ve kabulü gibi çok sayıda çalışmanın gerçekleştirildiğini ifade etti. 

"Yarın ya da salı günü hükümeti kurma görevini alacağız"

Sucuoğlu, salgının etkisi, ülkede meydana gelen elektrik kesintileri ve ekonomik sıkıntılara karşın halkın UBP'ye destek verdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:

"Partimiz an itibarıyla Meclis'in en büyük partisi olmuş ve hükümeti kurma görevini pazartesi ya da salı günü Sayın Cumhurbaşkanı'ndan alacak. 25 milletvekili ile birlikte koalisyon hükümeti için derhal çalışmalara başlayacağız. Sayın Ersin Tatar'dan görevi alır almaz temaslara başlayacağız." 

"Önceliğimiz ekonomi"

Sucuoğlu, 5 sene içerisinde ülkenin ekonomik manada refahını halkın hak ettiği düzeye çıkarmak istediklerini vurgulayarak, partisinin de bu manada hem deneyimli hem de donanımlı milletvekillerine sahip olduğunu belirtti.

Seçimden zaferle ayrılacaklarını bildikleri için hazırlık yaptıklarını anlatan UBP lideri, şöyle devam etti:

"Ekonomik dönüşümü çok hızlı bir şekilde sağlamayı amaçlıyoruz. Sıcak paranın KKTC'ye gelmesini hedefliyoruz. İlk etapta ekonomiyi düzelteceğiz. Ekonomi düzeldikten sonra diğer hususlar da düzelir."



























Yorumlar (0)