KKTC’de mutfak tüpü karaborsaya düştü

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) tüp dolum şirketleri artan maliyetlerden dolayı tüp gazın 140 lira olması yönünde hükümete baskı yaparken, hükümetin buna karşı çıkması neticesinde mutfak tüpü karaborsaya düştü.

DÜNYA 26.08.2021, 00:10
KKTC’de mutfak tüpü karaborsaya düştü

Ülkemizde 1970'li senelerde Kemal Sunal'ın filmlerine konu olan tüp yokluğu, KKTC'de gerçek oldu. KKTC’de tüp dolum şirketleri artan maliyetler sebebiyle tüp gazın 140 lira olması yönünde hükümete baskı yaparken, hükümetin buna karşı çıkmasıyla birlikte tüp dolum şirketleri piyasaya tüp vermemeye başlamadı ve mutfak tüpü karaborsaya düştü. KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanlığı, meydana gelen tüp kıtlığının ardından kararını değiştirerek ev tipi 10 kilogramlık tüp gaza 17 lira zam uyguladı. Bu zamla birlikte ev tipi tüp fiyatı 107 liraya yükseldi. Yaklaşık olarak bir haftadır ada çapında vatandaşlar mutfak tüpüne ulaşmakta büyük zorluk yaşarken, markete tüp almaya giden insanlar elleri boş dönüyor.

“Bu devirde bunları yaşamaktan dolayı üzgünüz"

Market işleten Ömer Dikel, “Yaklaşık olarak bir haftadır elimizde tüp yok. Halk da bizi stokçu olarak görmekte ancak elimizde gerçekten tüp yok. Enerji Bakanlığı ve dolum şirketlerinin anlaşamaması, fiyat hususunda bizleri ve halkı mağdur etmektedir. Halk nasıl yemek yapacağını bilememektedir. Bu devirde bu tarz şeyleri görmek gerçek anlamda bizleri üzmektedir.” ifadelerini kullandı.

''Yaklaşık 30 tane markete gittik”

Markete tüp bulabilmek umudu ile gelen Nurettin Sızmaz adlı vatandaş ise gerçekleştirdiği açıklamada, ''Yaklaşık olarak 30 tane markete gittik fakat hiç birinde tüp yok. Bakanlık ve tüp dolum şirketleri arasındaki sorunun bir an evvel çözülmesi lazım. Halk, bu hafta herhalde gidip parklarda ateş yakmaya başlayacak ve yemeği de ateşte pişirecek.'' dedi.

Yorumlar (0)