KKTC'den Cuma namazı kararı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele önlemleri kapsamında toplu ibadetlerin ikinci bir talimaya kadar yapılmayacağını bildirdi.

DÜNYA 14.03.2020, 16:05
KKTC'den Cuma namazı kararı!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünyaya hızla yayılırken, ülkeler pandemi ile mücadele kapsamında yoğun tedbirler almaya başladı. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanlığı, ibadet yerlerinde koronavirüs riskine karşı daha önce alınan önlemlere ilave kararları açıkladı.

Din İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 14 Mart-1 Nisan'da birlik, lokal ve derneklerde toplanılması ve toplu ibadet yapılmaması, belirli birimler hariç tüm devlet memurlarının aynı tarihler arasında idari izinli olması kararının verildiği bildirildi. 

Açıklamaya göre, Din İşleri Başkanlığı tarafından 14 Mart-1 Nisan'da alınan yeni önlemler arasında şunlar yer alıyor:

"Camilerimiz, dışarıda olmak zorunda olan cemaatimizin bireysel ibadeti için açık olmakla birlikte, görevlilerimiz karar gereği idari izinli olacak. Ezanlarımız, merkezi ezan sistemimizden nöbetçi görevlilerimizce kesintisiz okunmaya devam edecek. Cemaatimizin de belirtilen zaman zarfında, ibadetlerini evlerinde yapmaları kuvvetle tavsiye edilmeye devam edilecek. Bu tarihler arasında camilerimizde, cuma namazı dahil, toplu ibadetler ikinci bir karara kadar eda edilemeyecek."

"Cenaze gibi zorunlu durumlarda, görevlilerimiz azami tedbir alarak görevlerini ifa etmelidir. Enfekte olmuş cenazelerin namaz ve defin işlemleri, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Başkanlığı gibi sağlık ve afet durumunda yetkili ve yetkin kurumların belirlediği kurallara uygun çerçevede, bu birimlerle tam iş birliğiyle gerçekleştirilecektir."

Yorumlar (0)