KKTC'de yeni sokağa çıkma yasağı kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Bakanlar Kurulunda alınan yeni kararlara göre, koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının 5 Nisan’a kadar devam edeceği açıklandı.

DÜNYA 27.03.2021, 09:24 28.03.2021, 09:35
KKTC'de yeni sokağa çıkma yasağı kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Saner, Bakanlar Kurulunda alınan ve 29 Mart - 5 Nisan arası dönemi kapsayan yeni kararları açıkladı.

Pazar günleri tam kapanma

Yeni alınan kararlarda, 29 Mart Pazartesi tarihinden sonra pazar günleri tam gün olmakla birlikte sokağa çıkma yasağı 22.00-05.00 arasında uygulanacağı belirtildi. Pazar günleri uygulanacak tam kapanmada ise fırın, eczane, benzin istasyonu gibi yerler sadece açık olacağı ifade edildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapılacak uçuş sayısı günde 4 olarak belirlendi ve her bir uçuşta yalnızca 200 yolcu olması kararlaştırıldı.

12. sınıflarda yüz yüze eğitim kararı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde okullarda, 12. sınıfların açılması için öğretmen, öğrenci ve personele antijen testi yapılarak ardından yüz yüze eğitime başlanması konusunda karar verilecek. Ayrıca kararlarda, 14 gün içinde Hollanda, İngiltere, Brezilya, Afrika ve Danimarka’da bulunan veya bu ülkelere seyahat edip KKTC’ye gelmek isteyen kişilere 14 gün zorunlu karantina uygulanacağı açıklandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Hamza Ersan Saner, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan kararlar doğrultusunda yeni kararların alınabileceğini ifade ederek vatandaşlara, koronavirüs kurallarına uyması konusunda uyarılarda bulundu.

Yorumlar (0)