KKTC Başbakanı duyurdu: Aşılamada sona yaklaştık

KKTC Başbakanı Ersan Taner yaptığı açıklamada aşılama için son 10 bin aşıya daha ihtiyaç olduğunu kaydederek konuya ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan aldığı sözle çalışmaların yürütüleceğini ve herkesin aşılamasının yakın zamanda tamamlanacağını kaydetti.

DÜNYA 01.03.2021, 07:43
KKTC Başbakanı duyurdu: Aşılamada sona yaklaştık

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanı Ersan Taner katıldığı bir TV programına yapmış olduğu açıklamada koronavirüs aşılamasındaki son durum ve Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyarete bilgiler verdi.

Saner, KKTC’deki aşı programına dair değerlendirmeler yaparak gelecek 2 ay içerisinde 20 yaşın üzerindeki nüfusu aşılamayı hedeflediklerini kaydetti.

“10 bin aşı daha gerekli”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ekonomisini ayağa kaldırmak için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü kaydeden Saner, “Aşılama programımızı gerçekleştirdik fakat bu programa harfi harfine uyduğumuza ilişkin kimi tereddütlerim bulunuyor.

İlk hedef kitlemiz kronik hastalıkları bulunan 65 yaşın üzerindeki vatandaşlardı. Şimdiye dek ülkemize 80 bin dozluk CoronaVac aşışı geldi ve AB’den 7 bin adet aşı aldık. Bugün bakıldığında ikinci dozları tamamlamak için elimizde 8 bin doz aşı bulunuyor. 10 bin aşıya daha ihtiyacımız var.

Mart ayı sonunda ikinci dozların bitirilmesi için 10 bin aşı daha gelirse ülkemizdeki 45 bin vatandaşımızın aşılanması bitmiş olacak.” şeklinde konuştu.

“Anavatan aşısız kalmayacak”

Saner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 8 Mart tarihine dek kapalı olan ilk ve orta dereceli okulların durumuna ilişkin gelecek hafta yeniden konunun değerlendirmeye alınacağını ifade etti.

Saner, gelecek hafta aşı programına dair Türkiye’ye yapacağı ziyarete değinerek, “Sayın Fuat Oktay ile yapmış olduğum görüşmelerde ‘KKTC hiçbir şekilde aşısız kalmayacaktır’ sözünü bizzat ben kendisinden aldım.

Dünyaya aşının ulaşmasındaki sıkıntıyı görürsek ve dünyada halihazırda 130 ülkenin daha koronavirüs aşısını almadığını düşünürsek ve GKRY’ne baktığımız zaman KKTC olarak biz gerçekten iyi durumdayız.

Fakat bununla da yetinmeyeceğiz. Gelecek hafta inşallah Anavatana gerçekleştireceğim ziyarete ilişkin çok önemli gelişmelerin olabileceğini halkımla şimdiden paylaşmak isterim.” şeklinde konuştu.

KKTC’de koronavirüs…

KKTC’de salgının başladığı zamandan bu yana vaka sayısı toplamda 3 bin 416 oldu, yaşamını kaybeden kişi sayısı ise 23 oldu.

Yorumlar (0)