K.Kore bu kez 'süper büyük çoklu' denedi!

Kuzey Kore yeni 'süper büyük' çoklu füze fırlatma sistemini test etti.

DÜNYA 25.08.2019, 16:31
K.Kore bu kez 'süper büyük çoklu' denedi!

Kuzey Kore, dün fırlattığı füzelerin, yeni "süper büyük" çoklu füze fırlatma sistemiyle yapıldığını ilan etti.

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA'da yer alan habere göre, Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un'un gözetiminde, yeni "süper büyük" çoklu füze fırlatma silahıyla, deneme atışı gerçekleştirildi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, yeni füze fırlatma sistemini, "gerçekten büyük bir silah" sözleriyle değerlendirdi.

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un, Kuzey Kore'nin artan askeri tehditler ve hasım güçlerin saldırgan baskısı karşısında stratejik ve taktiksel silahlar geliştirmeye hızlanarak devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Güney Kore duyurmuştu

Güney Kore, Kuzey Kore'nin dün ülkenin doğu kıyısında iki kısa menzilli füze fırlatarak son bir ayda yedinci kez silah denemesi yaptığını duyurmuştu. Güney Hamyong eyaletinden fırlatılan füzelerin 97 kilometre irtifaya ulaşarak 380 kilometre uçtuktan sonra Japonya ile Kore Yarımadası arasındaki Doğu Denizi'ne düştüğü belirtilmişti.

Trump: Kim Jong-Un zaten füze denemesini seviyor!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un'un kendisine karşı dürüst olduğunu söylemiş, "Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-Un füze denemelerini seviyor, zaten biz de kısa menzilli füze denemelerini yasaklamadık." yorumunda bulunmuştu.

Son deneme, Pyongyang yönetiminin 25 Temmuz'dan bu yana yaptığı 7'inci deneme olarak kayıtlara geçti.

Uzmanlar, Kuzey Kore'nin füze denemesini, ABD ile Güney Kore arasında 5-20 Ağustos tarihlerinde düzenlenen askeri tatbikata tepki olarak yaptığının altını çiziyor.

Yorumlar (0)