Kitabının çalındığına inandığı için yakmış!

Japonya’nın Kyoto kentinde 33 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan animasyon stüdyosunun kundaklanmasına dair ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor. Kundaklanmadan sorumlu şüphelinin, kitabını çaldığını düşündüğü için stüdyoyu kundakladığı ileri sürüldü.

DÜNYA 19.07.2019, 12:30 19.07.2019, 12:33
Kitabının çalındığına inandığı için yakmış!

Japonya'da Kyoto Animation stüdyosunun kundaklanmasından sorumlu şüphelinin kimliği, Japon Kamu yayıncısı NHK tarafından Shinji Aoba olarak duyuruldu. 

Medyada çıkan diğer haberlerde de şüphelinin, romanının çalındığını düşündüğü için animasyon stüdyosunu kundakladığı ileri sürüldü. 

Kyodo News'e göre, 41 yaşındaki şüpheli, yakalandığında suçunu itiraf etti ve kendisine ait olan romanın stüdyo tarafından çalındığını düşündüğü için bu saldırıyı planladığını söyledi.

"Memnuniyetsiz ve kızgın görünüyordu"

Şüphelinin gözaltına alındığı anı gören bir kadın, "Memnuniyetsiz ve kızgın görünüyordu. Eserinin nasıl çalındığına dair bir şeyler söylüyordu." diye konuştu.

Diğer bir yandan, Nippon TV de şüphelinin kendini yaktıktan sonra tedaviye alındığını ve anestezi etkisinde olması nedeniyle henüz sorgulanamadığını bildirdi.

Olay yerine 20 litre benzinle geldi

Ehliyeti Tokyo’nun kuzeyindeki Saitama’ya kayıtlı olan şüphelinin, olay yerine trenle geldiği ve yanında 20 litre benzin olduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Son 20 yılın en ölümcül olayı

Kyoto Animation stüdyosunda çıkan yangın, son 20 yılın en ölümcül olayı olarak kayda geçti.

Stüdyoya giren kişinin, etrafa benzin döktüğü, ardından sıvıyı ateşe verdiği ve binayı ateşe verirken "Geberin" diye bağırdığı kaydedildi. 

Kundaklama sırasında 33 kişi hayatını kaybederken, yaklaşık 40 kişi de yaralandı. Yaralılardan 10 kişinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.

1981'de kurulan Kyoto Animation şirketinin başkanı Hideaki Hatta, saldırı öncesi çalışanların ölüm tehditleri içeren e-postalar aldıklarını bildirdi.

Stüdyoya yönelik gerçekleştirilen saldırı, Tokyo’da 2001 yılında 44 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kundaklamadan sonra şiddet suçlarının bir hayli seyrek görüldüğü Japonya’daki ikinci en ölümcül vaka olarak görülüyor.
 

Yorumlar (0)