Kırmızı bültenle aranıyordu: İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Haiti'nin Devlet Başkanı Jovenel Moise'yi hedef alan suikasta ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında kırmızı bültenle aranmakta olan Samir Handal, ABD’den Ürdün’e geçtiği esnada İstanbul’da yakalandı.

DÜNYA 16.11.2021, 01:37
Kırmızı bültenle aranıyordu: İstanbul Havalimanı'nda yakalandı

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiler doğrultusunda, Moise (53), geçtiğimiz 7 Temmuz günü evine silahlı kişiler tarafından düzenlenen saldırı sonucunda yaşamını yitirmiş, karısı Martine Moise ise yaralı olarak kurtulmuştu. Moise'nin can vermesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında çok sayıda kişi, suikastla ilişkili olduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Hakim karşısına çıkacak

Suikasta ilişkin uluslararası arenada kırmızı bültenle aranan Handal'ın ABD’den ülkemize geleceği, ülkemiz üzerinden transit geçiş yaparak Ürdün’e gideceğine yönelik istihbarat alındı. Handal’ın bindiği uçak, sabah saat 06.55 sularında İstanbul Havaalanı'na iniş gerçekleştirdi. Harekete geçen Interpol ekipleri, suikastın zanlıları arasındaki Handal’ı uçakta kıskıvrak yakaladı. Saldırının önemli isimlerinden bir olduğu kaydedilen Handal'ın ifade işlemleri için emniyete götürüldüğü öğrenildi. Şahsın bugün adliyeye sevk edilerek hakim karşısına getirilmesi öngörülüyor.

Ne olmuştu?

Başkan Moise, 7 Temmuz günü evine bir grup silahlı şahsın düzenlediği saldırı neticesinde can vermiş, eşi ise yaralanmıştı. Suikastı düzenleyen saldırganlardan 4’ü kolluk güçleri tarafından etkisiz hale getirilmiş, olayla ilişkisi olduğu belirlenen çok sayıda şüpheli şahıs da yakalanmıştı.

Yorumlar (0)