Kırmızı bültenle aranan İsrailli mafya lideri, İstanbul’da yakalandı

Interpol’ün kırmızı bülten çıkardığı ve küresel çapta aranan İsrailli mafya lideri, İstanbul’da yakalandı. Mafya liderinin İstanbul’un göbeğinde yakalanmasının, Türkiye-İsrail ilişkilerinde normalleşme dönemine girildiği şu sıralarda gerçekleştirilmesi ise oldukça dikkat çekti.

DÜNYA 16.03.2022, 08:43
Kırmızı bültenle aranan İsrailli mafya lideri, İstanbul’da yakalandı

İsrail makamları tarafından Interpol’e aktarılan suç dosyası sonucunda İsrail kökenli bir mafya lideri olan Omre Oda (31) hakkında kırmızı bülten çıkartıldı. Yaklaşık 200 ülkede her yerde aranan Oda’nın İstanbul’da saklandığı bir süre önce tespit edildi. Ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Oda’yı teknik ve fiziki takiple izlemeye ve Türkiye’deki bağlantılarını bulmaya başladı. 



Kız arkadaşıyla İstanbul’da yaşıyordu

Şişli’ye bağlı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki bir evde kız arkadaşıyla yaşadığı belirlenen Oda’nın İsrail’de 2017-2019 seneleri arasında dolandırıcılık, patlayıcı madde ile mülkü yok etmeye teşebbüs, şantaj veya cinayet amacıyla kaçırma, ateşli silahlar yasasına muhalefet, suç için komplo kurma, tehdit yoluyla şantaj, şantaj, kara para aklama, cinayete teşebbüs ve cinayet gibi farklı suçlardan yakalanmasına karar verildiği öğrenildi. 



Mafya liderinin adresi ateş çemberine alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Oda’nın evini ateş çemberine aldı sonrasında da operasyon düzenledi. İsrailli mafya üyesi, emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Omre Oda’nın yakalanmasını Türkiye-İsrail arasındaki normalleşme ilişkilerinin başlamasının ardından gerçekleşmesi ise dikkat çekti.

Yorumlar (0)