Kırgız Sağlık Bakanı, Covid-19 için “zehirli bitki çayı” önerdi 

Kırgızistan Sağlık Bakanı, zehirli “kurtboğan” bitkisini Covid-19'a karşı önerdi. Önermekle de kalmadı, kameralar karşısında çayını içti. Tüm dünyada “yok artık” dedirten görüntüler, sosyal medyanın gündemine oturdu.

DÜNYA 17.04.2021, 10:34 18.04.2021, 10:18
Kırgız Sağlık Bakanı, Covid-19 için “zehirli bitki çayı” önerdi 

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, Kırgız doktorlarının Covid-19'a karşı "yeni bir tedavi yöntemi" geliştirdiklerini belirtti. Doktorlar tarafından yapıldığını söylediği ilacın fotoğrafını paylaştı. 

Halkta merak ve umut uyandıran Caparov’un ardından Kırgızistan Sağlık Bakanı Alımkadır Beyşenaliyev, düzenlediği basın toplantısı sırasında, Covid-19 virüsüne karşı önlem alınması gerektiğini ve bunun en iyi yolunun da “kurtboğan” bitkisinden geçtiğini belirtti.

Zehirli olduğu bilinen kurtboğan bitkisinin virüse karşı savaşmada oldukça başarılı olduğunu vurgulayan Bakan, yalnızca iddialarını söylemekle kalmadı aynı zamanda canlı yayında kurtboğan bitkisi çayını içti.



“Soğuk içerseniz ölürsünüz”

Çay benzeri bir görünümü olan çayın sıcakken içilmesi gerektiğini, soğukken ve hatta ılıkken bile içildiğinde insanı kısa sürede öldüreceğini belirten Beyşenaliyev, ilacın kullanımı hakkında bilgiler verdi.

“İlacı sıcakken için. Ilıdığında bile içseniz, öldürür. İlacı içtikten sonra asla soğuk yiyecek ve içecek tüketmeyin. Soğuk su ve dondurma dahi tüketmeyin. Üzerinizi örterek yatın, kendinizi sıcak tutun. Günde 4 bardağa kadar bu ilacı içebilirsiniz.” şeklinde konuşan Bakan, canlı yayın sırasında ilacı içti.

Soğumuş ilacın spazm etkisi yaratacak hızlı şekilde öldüreceğini belirten Beyşenaliyev, “Ben şimdi burada ölmezsem bu, ilacın zararsız olduğunu garantileyecek.” şeklinde konuştu.



“Cumhurbaşkanımızın babası da kullandı”

Bahsedilen ilacın Cumhurbaşkanı’nın babası tarafından kullanıldığını dile getiren Bakan, Caparov’un babasının iyileştiğini ve sonrasında bu ilacın formülünü oğluna verdiğini belirtti. Caparov’un ise geçen sene cumhurbaşkanı görevinde bulunan Sooronbay Ceenbekov’a bu ilacın kullanımını önerdiği fakat kabul edilmediğini aktardı. 

Yorumlar (0)