Kiralık katiller bir türlü anlaşamadı!

Çin'de gerçekleşen olayda, kiralık katiller cinayeti birbirlerine devrede devrede ortada cinayet bırakmadılar.

DÜNYA 24.10.2019, 14:13 24.10.2019, 14:12
Kiralık katiller bir türlü anlaşamadı!

Çin’de en absürd komedi filmlerinde bile görülmeyecek akıl almaz bir olay yaşandı. Bir müteahhit, anlaşmazlık yaşadığı ve kendisine dava açan iş insanını öldürtmek için bir kiralık katil ile anlaştı. Ancak işi ilk başta kabul eden kiralık katil kendisine teklif edilen paranın yarı fiyatına işi başka birine devretti. Bu sefer de yeni kiralık katil işi başkasına bıraktı. Kiralık katiller işi başkalarına bıraka bıraka iş 5.kiralık katile kadar geldi. 5.kiralık katil de bu paraya birini öldürmeyeceğini çünkü değmeyeceğini düşünerek olayı ölmesi istenen iş insanına anlattı. Birlikte bir cinayet mahalli kurgulayarak sahte ölüm fotoğrafı çektiler. Ancak olay mahkemeye taşınınca 5 kiralık katil de öldürmeyi kabul ettikleri için farklı cezalara çarptırıldılar.

Dava açtığı için öldürtmek istedi

Çin'in Nanning şehrinde gerçekleşen olayın aslı, görülen davaya göre şu şekilde gerçekleşti. İş insanı Wei, 2013 senesinde, müteahhit olan Qin Youhui’ye yaşadıkları bir anlaşmazlık üzerine dava açtı. Her şeyini kaptırmaktan korkan ve dava sürecinin ona pahalıya patlayacağını düşünen Qin, Xi Guangan'a 282 bin dolar vererek iş insanının öldürülmesi üzerine anlaştı.

Yarı fiyatına anlaştı

Ancak 282 bin dolara işi kabul eden Xi olaya karışmak istemedi ve süikastı yarı fiyatına Mo Tianxiang’e devretti. Mo da süikastı gerçekleştirmek yerine onun gibi kiralık katil olan Yang Kangsheng ile 108 bin dolar karşılığında anlaştı.

Bu kadar paraya olmaz

Yang Kangsheng de bu işi başkasına daha ucuza yaptırabileceğini düşünerek adaşı Yang Guangsheng ile bir anlaşma yaptı. 4. kiralık katil olarak işi üstlenen Yang Guangsheng de bir taşeron bulmak istedi. Bunun sonunda da Ling Xiansi 14 bin dolar karşılığında işi kabul eden 5. ve sonuncu kiralık katil oldu. Ancak 5.kiralık katil Ling bu kadar az paraya cinayet işlemeyi ve yakalanırsa da ömür boyu hapiste geçirmeyi göze almadı. Bu yüzden sahte bir cinayet mahalli kurgulamaya karar verdi. Tek çaresi öldürmesi gerektiği kişiyle anlaşmaktı çünkü sahte ölüm fotoğraflarına ihtiyacı vardı. Öldürülmesi istenen iş insanı Wei'yi buldu ve her şeyi anlatarak beraber sahte cinayeti kurguladılar. Wei ise polise giderek her şeyi anlattı ve 5 kiralık katil de yakalandı. Hepsi de cinayet işlemeyi kabul ettiği için 2 yıldan 7,5 yıla değişen sürelerde hapis cezası aldı.

Yorumlar (0)