Kim Jong-un'un kilo verdiğini gören halk, gözyaşlarına boğuldu 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un hızlı şekilde kilo verdiğini gören halk, liderlerinin sağlıkları hakkında endişe ettiklerini söyleyerek gözyaşlarına boğuldu. 

DÜNYA 28.06.2021, 09:52
Kim Jong-un'un kilo verdiğini gören halk, gözyaşlarına boğuldu 

Güney Kore’de bir ajansın yaptığı habere göre Kuzey Kore lideri, geçtiğimiz günlerde bir kanalda röportaj gerçekleştirdi. Kendine oldukça büyük gelen bir gömlek ve pantolonla programa katılan Kim Jong-un'un büyük oranda zayıfladığı görüldü. Liderlerinin kısa sürede bu denli zayıfladığını görenler ise sağlığından endişe duyarak gözyaşlarına boğuldu.

Kim’in sağlığı hakkında pek çok endişe olduğunu dile getiren halk karşısında Kuzey Kore hükümeti ise bilgi paylaşımında bulunmadı. Uzmanlar ise ülke liderlerinin son zamanlarda fiziki görünümlerinin değiştiğini ve bunun Kuzey Kore liderine özgü bir durum olmadığını dile getirdi.  



Kemer sıkma mesajı vermiş olabilir 

Bazı uzmanlar ise Kim Jong-un'un zayıflamış görüntüsünün ardında bir mesaj olduğunu dile getirdi. Covid-19 salgını döneminde ekonomik bakımda zayıflayan ülkesine karşı “kemer sıkma mesajı” verildiğini iddia eden kişiler, halkı tutumlu olmaya davet etti. 



2020’de “ölmüştü” 

Kuzey Kore lideri hakkında özellikle 2020 senesinden bu yana çeşitli söylentiler ortaya çıkıyor. Halk, liderlerinin 2020 senesinde öldüğünü dile getirerek milli yas ilan etmeye kalkmıştı fakat Kim Jong-un ölmemişti. Bundan sonra ise sağlığının kötü olduğuna dair söylentiler yayılmıştı. Hatta bu dönemde Çinli bir heyetin gelecek Kim’i kalp ameliyatına aldığı iddia edilmişti. 

Yorumlar (0)