Kim, sigara içerek koronavirüse karşı uyardı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, sigara içerek, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı hazır olunması için çağrıda bulundu. 

DÜNYA 26.08.2020, 13:49
Kim, sigara içerek koronavirüse karşı uyardı!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında "komada olduğuna" dair söylentiler yayılmıştı.

Söz konusu iddiaların ardından Kim Jong-un, ilk defa İşçi Partisi'nin düzenlediği toplantıda görüntülendi. 

Kuzey Kore lideri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile tayfun konusunda yetkililerin hazır olması gerektiğine yönelik talimat verdi.

Toplantı esnasında sigara içtiği fark edilen Kim Jong-un, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) uzak tutma konusunda devletin bazı sıkıntılarla karşılaştığını belirtti ama ayrıntı vermedi. 

Kuzey Kore, henüz yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası duyurmadı. Fakat ülkede görülmesi muhtemel bir salgının, büyük ölçüde yıkıma neden olabileceği ifade ediliyor. 

Güney Kore'den yeniden Kuzey Kore'ye kaçan bir kişinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası olduğu belirtilmiş, fakat bu iddia resmi olarak onaylanmamıştı. 

Diğer yandan, Kuzey Kore'de bu hafta Bavi tayfunun da etkisini göstereceği tahmin ediliyor. 

Bu sene bazı etkinliklere katılmadığı fark edilen Kim Jong-un'un, hasta olduğuna ilişkin sık sık yeni iddialar ortaya atılıyor. Son olarak Kuzey Kore liderinin komaya girdiği ve görevini de kardeşi Kim Yo-jong'a bıraktığı ileri sürülmüştü. 

Yorumlar (0)