Kim Jong-un'un kardeşinden tehdit

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, Güney Kore ile ABD'nin düzenleyeceği ortak yıllık askeri tatbikatın, Kuzey ile Güney Kore arasında iyi ilişki kurma umuduna zarar vereceği uyarısında bulundu.

DÜNYA 02.08.2021, 00:51 02.08.2021, 22:52
Kim Jong-un'un kardeşinden tehdit

Yo-jong, gerçekleştirdiği yazılı açıklamada, ABD ordusu ile Güney Kore ordusunun ortak askeri tatbikatlarının planlandığı gibi sürdürüleceğine ilişkin hoş olmayan haberler aldığını dile getirdi.


(ABD Başkanı Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Moon)

"Yakından takip edeceğiz"

Eylül ayında düzenlenmesi planlanan bahse konu ortak askeri tatbikatın Kuzey ile Güney arasındaki gerilimi tekrar artırabileceğine işaret eden Yo-jong, "Ordumuz ve hükümetimiz, Güney Kore’nin saldırgan bir savaş tatbikatı mı gerçekleştirdiğini yoksa cesur bir karar mı verdiğini yakından izleyecek." dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü'ne sorulmuştu

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, 16 Mart tarihinde, ABD'nin Güney Kore ile düzenlediği ortak tatbikatı sert bir dille eleştiren Kim Yo-jong'a verecek bir cevapları olmadığını ve bölgedeki ortaklarıyla çalışmaya devam edeceklerini söylemişti.

Kim Yo-jong'un, Güney Kore ve ortak askeri tatbikat gerçekleştirdiği ABD'ye daha ileri provokasyonlardan kaçınmaları uyarısında bulunduğunun hatırlatılması üzerine Psaki, "Kuzey Kore'nin yorumlarına karşılık, direkt bir yorumumuz ya da cevabımız yok." demişti.

Kim Jong-un'dan askeri kapasiteyi kuvvetlendirme çağrısı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, 30 Temmuz tarihinde gerçekleştirdiği açıklamada, Güney Kore ile ABD, önümüzdeki ay birlikte yapması beklenen tatbikatlar öncesinde, askeri kapasitenin kuvvetlendirilmesi çağrısında bulunmuştu.

Yorumlar (0)