Kim Jong-un neyin peşinde?

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un kutsal kabul edilen Paektu dağında at üzerinde poz verdi. Kuzey Kore haber ajansının servis ettiği görüntüler yeni bir operasyonun habercisi olarak yorumlandı.

DÜNYA 16.10.2019, 11:19
Kim Jong-un neyin peşinde?

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un görenleri şaşırtmaya devam ediyor. Kim Jong-un'un Kuzey Kore'de kutsal kabul edilen Paektu Dağı’nda beyaz bir at üzerinde devlet televizyonundan görüntüleri yayınlandı.

Kim'in pozları kapsamlı bir operasyonun habercisi olarak yorumlandı.

  

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ülkenin en yüksek noktası olan ve kutsal sayılan Paektu Dağı’na tırmandı.

Kuzey Kore resmî haber ajansı KCNA tarafından paylaşılan fotoğraflarda Kim, dağın karla kaplı manzarasında beyaz bir atın sırtında gezerken görülüyor.

KCNA, Kim’in yüce bir amaç uğruna bu kutsal yolculuğa çıktığını servis ederken "Kore devrimini ileri taşıyacak büyük bir operasyonun habercisi" olarak yorumladı. Kim, bu dağa son kez gittiğinde Güney Kore ile barış görüşmeleri başlamıştı. Uzmanlar yakınlarda önemli bir duyurunun yapılacağı konusunda neredeyse hemfikir.

Devlet medyası Kim’in, bölgeyi ziyaret ettiğini de paylaştı. Dağ ziyaretinin ardından bölgede incelemelerde bulunan Kim'in görüntüleri sosyal medyada gündem oldu.


 
Kim Jong-un'un babası Kim Jong-il'in, Paektu dağındaki köylerden birinde doğduğuna inanılıyor. Öte yandan, Kuzey Kore'nin kurucusu Kim Il-sung’un da 1910-1945 arasında Japonya’ya karşı verilen koloni mücadelesinde bu dağ üzerinde bir üs kurduğu belirtiliyor.

Bu yüzden bu dağ, Kuzey Koreliler tarafından kutsal kabul ediliyor.

Yorumlar (0)