Kim'in kız kardeşi tehditler savurdu: "Melez köpekler"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong, broşürlerin bulunduğu balonları uçuran ilticacıları "melez köpekler" olarak nitelendirdi. 

DÜNYA 04.06.2020, 15:49
Kim'in kız kardeşi tehditler savurdu: "Melez köpekler"

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo-Jong, sınırdan Pyongyang yönetimi karşıtı bildirilerin bulunduğu balonları uçuran ilticacılara tepki gösterdi.

Kim Yo-jong, ilticacıları kendi vatanlarına ihanet eden "melez köpekler" olarak nitelendirdi. 

Güney Koreli yetkililerim bahaneler öne sürdüğünü kaydeden Kim Yo-jong, bu duruma müsaade etmeyi devam ettirmeleri halinde ağır bir bedel ödemek durumunda kalacaklarını söyledi. 

Kim Yo-jong, Seul yönetiminin gerekli hamlelerde bulunmaması halinde, Kaesong Sanayi Parkı ile ortak irtibat bürosunun kapatılacağını ve aralarında imzalanan askeri anlaşmanın iptal edilebileceğini kaydetti. 

Güney Kore- Kuzey Kore sınırında aktivistler, yıllarda balonla broşür atma yöntemini kullanıyor. Kuzey Kore ise bu yöntemi Pyongyang yönetimine karşı bir saldırı olarak nitelendiriyor. 

Güney Kore yönetimi, gerilimin fazla olduğu zamanlarda bu tür hareketleri engellemek üzere bölgeye polis ekipleri sevk ediyor ancak aktivistlerin özgürce hareket etme hakkına sahip olduklarına da dikkat çekiyordu.

Yorumlar (0)